Догляд за свіжим татуюванням

Тільки-но виконане татуювання - це безліч емоцій, більшість з яких позитивні, хвилюючі. А якщо тату масштабних розмірів, додається радість про завершення, хоч і бажаного, але не завжди приємного процесу. Але весь цей спектр не повинен відволікати від подальших маніпуляцій, адже тепер вся відповідальність за загоєння лягає з плечей майстра на клієнта. З чого почати?

Як доглядати за тату в перші дні?

Після завершення процедури майстер обробляє пошкоджену ділянку антисептиком, іноді відразу ж – загоюючим засобом. Зверху тату закривається плівкою. Це може бути як аптечна пелюшка, харчова плівка, або плівка на кшталт Супрасорб. Думки щодо кожного з варіантів дуже відрізняються, тому потрібно уважно слухати рекомендації татуювальника.

Якщо використовувалася звичайна плівка, зняти її потрібно через 6-12 годин (майстер підкаже точну кількість часу, залежно від розмірів та ділянки). Додавши трохи рідкого мила тату слід промити під проточною водою. Причому бажано так, щоб потік не був спрямований прямо на тату, оскільки це може спричинити неприємні відчуття. Витирати надлишки вологи краще паперовими рушниками або ватяними дисками, так як   звичайна тканина може спровокувати подразнення.

Далі тонким шаром наноситься крем, що загоює, потрібно почекати до повного його вбирання. І знову в залежності від рекомендацій майстра тату накривається плівкою. Яке саме – рішення за вами, проте слід пам'ятати, що проста, не спеціалізована харчова плівка не пропускає повітря, яке необхідне при загоєнні. Також наявність виділень (лімфа, кров) без частої зміни пов'язки провокує появу та розмноження бактерій. Тому якщо вибір упав на просту плівку – її потрібно набагато частіше міняти. Після кількох днів вона перестає бути необхідною.

Як гоїться татуювання?

Догляд за свіжою тату може затягтися від однієї до кількох тижнів. На це сильно впливає її розмір, індивідуальні властивості організму, а також якість догляду. Важливо промивати татуювання двічі-тричі на день, змащувати ранозагоювальними засобами. Не варто забувати про загальну гігієну: все, що стикається з пошкодженою поверхнею шкіри, має бути чистим.

Через кілька днів поверхня тату покривається так званою скоринкою. Дуже важливо ігнорувати свербіж та бажання її здерти. У протилежному випадку можуть з'явитися наслідки, починаючи від пошкодженого малюнка і закінчуючи інфекцією, тому що навіть гояться татуювання - це все-таки рана.

  • Дозволяється і навіть рекомендується використання різних кремів.
  • Протягом кількох тижнів не бажано приймати ванни, відвідувати лазні та басейни.
  • Слід обмежити потрапляння прямих сонячних променів.

Що не можна робити після нанесення татуювання

Успішне загоєння татуювання залежить від трьох факторів: генетика клієнта, увага, яку він приділяє догляду за татуюванням, та здібності майстра.
  • Перше правило догляду за татуювання в першу добу – не мочити її водою, потрібно уникати басейну, моря та лазні. < /li>
  • Важливо не дряпати і не знімати струпи з татуювання. Видалення струпів залишає на вашому тату білий шрам, який необхідно підправити. Струпи є частиною процесу загоєння, вони відпадуть самі по собі. Якщо виникає сверблячка або дискомфорт - просто нанесіть тонкий шар зволожуючого крему або бальзаму, і все минеться.
  • Ви не повинні піддавати себе впливу сонця. Якщо немає можливості цього уникнути, повністю приховайте татуювання під одягом. Майте на увазі, що ультрафіолетові промені знебарвлюють чорнило для татуювання. 
  • Не можна носити тісний одяг із вовни або синтетичного матеріалу, дайте вашому татуюванню “дихати”. І не робіть жодних фізичних навантажень, які викликають потовиділення. Утримайтеся від фізичних вправ хоча б на місяць. Це не зашкодить вам.
  • Після нанесення татуювання, як і безпосередньо перед сеансом, краще уникати всього, що може розріджувати кров - вживання алкоголю/куріння/прийом препаратів для розрідження крові .
  • Не ходіть у брудні місця і не наближуйтесь до тварин. Якщо бруд або волосся потраплять на татуювання, можна занести інфекцію, тому очистіть татуювання якнайшвидше.

Кошти, які вам знадобляться для догляду за свіжий тату:

Для догляду за татуюванням необхідно використовувати безпечні засоби. Зволожуючий крем, нейтральне та м'яке мило, лосьйон та бальзам, сонцезахисний крем. Всі ці продукти є частиною повсякденного життя всіх татуйованих людей. Догляд за тату дуже важливий, тому нижче розглянемо кошти, які вам знадобляться:
  • Протягом першого тижня щодня очищайте татуювання за допомогою антисептика.
  • Використовуйте рh-нейтральний антибактеріальний крем три-чотири рази на день тонким шаром протягом трьох тижнів, щоб ваша шкіра постійно зволожувалася.
  • Якщо вам потрібно вийти на вулицю, замість цього наносите сонцезахисний крем із SPF 50.
Ці продукти допомагають прискорити загоєння татуювання, зволожують її та видаляють омертвілу шкіру, струпи та залишки чорнила. Ви можете відвідати ©інтернет-магазин IPICCADILLY, щоб дізнатися, які продукти можна купити онлайн за найкращою ціною в Україні.

Який загоюючий крем для тату купити?

У перші плюс-мінус три доби важливе саме загоювальне та регенеруюче властивості, так як пошкоджена поверхня буде запалена і вразлива.  А ось на п'яту-шосту добу, коли скоринка дається взнаки, більшою мірою необхідне зволоження. Це означає, що засіб потрібно підбирати відповідне, яке задовольнятиме всі запити.

У нашому магазині можна придбати гелі, що загоюють, на будь-який смак не тільки для татуажу, але і для татуажу. Однак все ж таки хотілося б виділити продукт німецького виробництва Heile Heile. Він не містить ароматів та барвників, допомагає шкірі зберегти пігмент у незмінному кольорі. Незважаючи на те, що у складі є олія ши, календули та примули, крем не дає «жирного» відчуття, він досить швидко вбирається! Heile  Heile  також  може використовуватися для зволоження подразненої шкіри, сухих губ, щік (особливо у вітряну, зимову пору року).