Догляд після мікроблейдингу - покрокова інструкція

Мікроблейдинг вважається відносно легкою та щадною процедурою, яка не завдає великих пошкоджень поверхні шкіри. Майстер проводить мікро надрізи, що згодом заповнюються барвником – це дає ефект, що повторює текстуру натуральних волосків. Щоб процедура принесла лише позитивні емоції та повністю виправдала покладені на неї надії, потрібно правильно виконати догляд після мікроблейдингу – він прискорить загоєння та дозволить зменшити і без того мізерну ймовірність неприємних наслідків (таких, як набряки та рубчики).

Чи сильно пошкоджує мікроблейдинг шкірний покрив?

Проведення мікроблейдингу не сильно порушує покриви шкіри і не торкається глибоких шарів епідермісу. Якщо майстер досвідчений, то, як правило, він не робить надрізи глибше двох міліметрів. Але слід розуміти, що їх сумарна площа та барвник у ранках зобов'язують проводити реабілітацію та ретельний догляд за бровами після мікроблейдингу в перші дні. Якщо цим знехтувати, то може розвинутись запалення, а результати процедури будуть абсолютно безрадісними та плачевними.


Що потрібно робити?

У процесі загоєння ранової поверхні після мікроблейдингу можна виділити кілька етапів і для кожного слід проводити свій комплекс заходів. Вам їх обов'язково призначить той косметолог, який проводив процедуру, оскільки саме на ньому вся відповідальність.
Тому уважно поставтеся до вибору майстра.
Мікроблейдинг брів – догляд після процедури покроково:
Зазвичай все відбувається за однаковим сценарієм, він досить універсальний і рекомендується більшістю косметологів.

Перші години після мікроблейдингу. Прибирати сукровицю, що виступає, стерильною серветкою, обробити ділянку медичним антисептиком, на поранену ділянку нанести антибактеріальний, протизапальний засіб (дуже хороші результати показує загоює крем HEILE HEILE). Спочатку після мікроблейдингу з розрізів буде сочитися лімфа разом з невеликою кількістю барвника. Їх треба акуратно промокати стерильною серветкою, намагаючись не видаляти антисептичний крем, що загоює. Догляд після мікроблейдингу цьому етапі часто визначає тривалість всього періоду реабілітації.

Перший тиждень. Успішний мікроблейдинг брів та догляд після процедури пов'язані воєдино. Обличчя необхідно вмивати м'яким засобом, що щадить, 2 рази на день, а уражені ділянки змащувати вазеліном або загоюючим гелем AD-B&W як тільки з'явиться легка стягнутість (зазвичай це доводиться робити 4-5 разів на день). Якщо процедура проходила легко, а у Вас хороший імунітет і процес загоєння йде швидко, то на місці втручання з'явиться лише тоненька плівка непомітна з боку. Якщо з'являться ранові скоринки – це критично – вони зникають за тиждень. Прискорювати процес і здирати їх не варто: можна занести інфекцію, пошкодити тканини, викликати утворення рубчиків або завадити рівномірному розподілу барвника. Через 4-5 днів після процедури в області брів може з'явитися сильне свербіння. Чесати їх не можна!

Другий тиждень. На цьому етапі кірки (якщо вони є) спадають, плівка зникає. Брови можуть спочатку здаватися блідими, але барвник набиратиме колір, і вони набудуть потрібного відтінку. Догляд за шкірою припиняти не варто - ранозагоювальний крем необхідно наносити також двічі на день. З повним асортиментом відповідних ранозагоювальних засобів Ви можете ознайомитись у розділі «Гелі, що гояться» нашого інтернет-магазину. Як бачите, догляд за бровами після мікроблейдингу не надто складний. Важливо суворо дотримуватись рекомендацій косметолога і намагатися не створювати зайвих стресів для пошкодженої тканини. У перший місяць після процедури слідує:

  • відмовитись від нанесення косметики на брови;
  • утримуватись від відвідувань саун та лазень, потрапляння прямих сонячних променів на утворену шкіру, не відвідувати солярій;
  • не використовувати скраби та пілінги для обличчя.

Також краще не ходити у басейн у період відновлення. Кінець першого місяця вже явно покаже, як пройшов мікроблейдинг і чи знадобиться додаткова корекція. Найчастіше перша процедура залишає в епідермісі не більше двох третин барвника, а після корекції він залишається в шкірі практично весь. Слід розуміти, що при проведенні корекції мікроблейдингу догляд після процедури потрібен ідентичний тому, що призначався після першої процедури. Догляд після корекції мікроблейдингу повинен проводитися так само, і тими ж засобами. Але для клієнта він пройде трохи легше, тому що при коректурі травмується набагато менша площа.

Найголовніші правила періоду загоєння

Догляд за бровами після мікроблейдингу в основному полягає у заборонах. Не допускати намокання травмованої ділянки у перші кілька годин. Не чіпати пошкодження пальцями, хоч би як цього хотілося, не чухати і не здирати скоринку. Уникати ультрафіолету перші тижні. Звільнити себе від тренажерного залу та фізичної роботи.

Турботу про особу в цей період слід здійснювати натуральними засобами, без ароматів та ефірних олій. Можна використовувати дитяче мило для шкіри. Перші кілька днів брови обробляти ранозагоювальним засобом, рекомендованим косметологом, або складом з асортименту нашого інтернет-магазину. З появою відчуття сухості змащуйте ділянки звичайним косметичним вазеліном.

Догляд після мікроблейдингу багато в чому визначає успіх усієї процедури та термін її дії. Досвідчений косметолог завжди надасть покрокові рекомендації та дасть направлення на повторний огляд після процедури. Також хороший майстер завжди використовує тільки високоякісні інструменти та матеріали як для проведення самої процедури, так і для періоду реабілітації. Якісно проведений мікроблейдинг та правильний період реабілітації – запорука Вашого максимально природного зовнішнього вигляду та прекрасного самопочуття.