Облаштування робочого місця

Незалежно від стажу, методики роботи та кількості дипломів, майстер має чітко розуміти: правильне оформлення та підготовка робочого місця насамперед. Здавалося б, усім відома істина, але, на жаль, далеко не завжди здійсненна. Пояснити її важливість можна двома моментами:

  • Характер проведення. Татуаж – процедура, під час якої пігмент вноситься під шкіру через мікроушкодження голкою. Отже, санітарні умови повинні виключати всілякі шляхи зараження, у тому числі й перехресні (коли інфекція ненавмисно передається від однієї людини до іншої через відсутність або недостатню дезінфекцію робочих інструментів).
  • Мистецтво. Кожен майстер – художник, а всі клієнти звертають увагу на гарну картинку. Ще на стадії консультації потенційний клієнт може побачити кушетку у розводах фарби, тьмяне світло та відсутність рукавичок. У такому разі навіть найвражаючі роботи не завжди зможуть його утримати до самої процедури.

Приміщення

Кабінет для салонної процедури повинен бути не тільки просторим, для вміщення всього обладнання, освітлення тощо, а й з миючими поверхнями. Тобто стіни, підлога, двері та меблі повинні бути з відповідного матеріалу, щоб після проведення вологого прибирання та впливу дезінфекторів не втрачали свого привабливого зовнішнього вигляду. Кушетка, стіл (тумба), як і все, що знадобиться під час сеансу, повинні бути на відстані витягнутої руки, підготовлені заздалегідь.

Освітлення

Стандартні лампи розжарювання зовсім не друзі у забезпеченні робочої обстановки: будь-які відтінки з боку світла можуть вплинути на сприйняття та колористику підбору фарби в цілому. Тому рекомендується використовувати лампи денного світла. Багато майстрів крім основного освітлення вдаються до рухомих ламп або ламп-луп з значним збільшенням ділянки, що оглядається..

Обладнання та витратні матеріали

Незалежно від обраної машинки для татуажу, необхідно придбати одноразові витратні матеріали в достатній кількості. Не бійтеся зайвий раз продемострувати при клієнті, що голки, серветки та інші дрібниці дійсно одноразові і після використання не відкладаються "до кращих часів" (навіть якщо це не так), а одразу ж утилізуються. Корисним аксесуаром у такому разі буде контейнер для утилізації голок: належний зовнішній вигляд не тільки вселяє довіру, а й позбавить непотрібного повторного контакту з розхідниками.

Бар'єрний захист

Маніпула апарату, кліп-корд повинні бути не досяжними для фарби, лімфи та інших забруднень, тому рекомендується придбати допоміжні "рукави", пакети, що нагадують своєрідний чохол. Інші предмети, з якими активно працює майстер протягом процедури (флакони з фарбою, кремами, лампи) потрібно огорнути харчовою плівкою. Крім того, до бар'єрного захисту відносяться шапочки, рукавички, бахіли, сухі та вологі серветки. Дуже зручно мати під рукою дезінфектанти, наприклад, розчин зеленого мила. Для його використання дуже зручним буде як спрей-батл, так і пульверизатор.

Порядок та приємні аксесуари

Напевно, кожен про це знає, але не буде зайвим нагадати, що на робочому столі повинні знаходитися тільки інструменти, що використовуються, і ніяких зайвих дрібниць. Подбайте про температурний режим: при підвищеній температурі буде необхідний кондиціонер, деякі моделі яких у наш час працюють і на обігрів. Або ж, при прохолоді в кабінеті, клієнта можна вкрити ніжним пледом. Ніколи не зайве встановити кулер з водою.

Важливо! У кабінеті, де проводиться татуаж, необхідна аптечка зі стандартним набором препаратів. Незважаючи на всю суворість умов, дотримуватися їх зовсім не складно, а будь-які старання до улюблених клієнтів завжди будуть у пошані!