Невдалий татуаж: що робити?

Ми впевнені, що 9 із 10 майстрів стикалися з клієнтами, які мали необхідність «підправити» вже існуючий перманентний макіяж, можливо, навіть від іншого майстра. Чому так багато? Тому що татуаж – це далеко не новинка у сфері косметології та тривалість його «життя» не така велика, як здається.

Татуаж, виконаний пігментами для перманентного макіяжу, утримується максимально близько трьох років, протягом яких він трохи світлішає. Він не зникає, ні. Але кольоропередача буде зовсім іншою. Роботи ж виконані татуювальними пігментами змінюються по-іншому: їх інтенсивність падає трохи, зате колір (особливо при початковому неправильному підборі) може мігрувати у відтінки червоного/зеленого/синього/сірого. Обов'язково потрібно враховувати той факт, що згодом шкіра втрачає свій тонус, що в татуажі може проявитися хвостиками брів, що опустилися, або нечітким контуром.

Тому приходити на корекцію можна і потрібно своєчасно, поки що зміни незначні.

Помилки татуажу

Крім тимчасових обмежень до корекції може призвести ряд похибок від майстра, який виконав процедуру. Найчастіше вони помічаються відразу (або майже відразу, за місяць, коли пігмент повністю проявляє себе). До них можна віднести:
  • неправильну форму або невідповідність очікуванням. Так, на жаль, таке трапляється, адже перед процедурою ПМ дівчина може «малювати» собі в думках одну картинку, а за фактом отримати зовсім іншу, яка просто не подобається;
  • асиметрію, - вона може проявитися як на бровах, так і на очах/губах, щодо один одного або особи в цілому;
  • несподіваний колір - при неправильному підборі пігменту, який може бути неякісним, або відтінку, що не відповідає кольоротипу клієнта;
  • дрібні дефекти - нерівності, прогалини, недотримання кордонів, яке часто зустрічається в татуажі губ;
 

Що робити, якщо татуаж невдалий?

Якщо вже сталася така ситуація, насамперед потрібно знайти хорошого фахівця. Після огляду та оцінки стану він вирішить, який із шляхів вирішення буде оптимальним.
  1. Повне або часткове перекриття. Такі пігменти, наприклад Mastor і Perma Blend мають хороший залишок. Це найпростіший шлях виправлення, але тільки в тому випадку, якщо майстер підтвердить його ефективність. Повторною процедурою можна усунути прогалини, покращити колір, але ніяк не позбавити занадто широких ліній або контуру, що вийшов за рамки.
  2. Лазер. Цей варіант врятував не одну жінку, адже ефективність його дуже висока! Звичайно ж, знадобиться не один сеанс, але лазер здатний прибрати всі похибки не тільки на обличчі, а й по всьому тілу. Тобто він справляється навіть із татуюваннями, в яких глибина внесення пігменту набагато більша. Видалення перманенту лазером болісно, особливо на губах. Найчастіше його залишають на той випадок, коли вже нічого не допомагає, і при цьому використовують місцеву анестезію у вигляді аплікацій або уколів (ін'єкційні анестетики використовуються ТІЛЬКИ за наявності медичної освіти). Недолік лазера в тому, що він «не бачить» бежеві, білі та жовті відтінки, впоратися з ними важче.
  3. Ремувер. Інноваційний метод із використанням спеціальних хімічних складів місцевої дії. Їх вносять під шкіру в зону непотрібного пігменту з допомогою машинки, використовуючи замість фарби ремувер. Дія полягає в руйнуванні структури пігменту, при цьому шкіра може на якийсь час покриватися скоринкою або лущитися. Досягти повного результату можна за 2-4 сеанси, при тому, що видимі зміни будуть вже після першого!
Запорука якісної роботи – знання, правильно обрані витратні матеріали татуажу та відповідальний підхід. Адже йдеться про здоров'я людини, а майстри – у відповіді за нього.