Маст-хев у кабінеті татуювальника

Чисте, акуратно обладнане робоче місце та приміщення в цілому - відображення професійності майстра. Навіть найвища кваліфікація тьмяніє в очах клієнта, якщо в кабінеті безладдя. З погляду самого татуювальника та санітарних норм, одного впорядкування речей недостатньо, тому виникає питання: як облаштувати робоче місце тату майстра з максимальною стерильністю та продуктивністю?

Вимоги до кабінету

Так як у робочому приміщенні мається на увазі процедура з порушенням шкірного покриву, важливо звести нанівець всі ризики, при яких може розвиватися патогенна мікрофлора. З одного боку – це місце, де створюється творчість, з іншого – маніпуляційна. У ній знадобиться підключення до мереж каналізації та водопроводу. Покриття підлоги та стін та меблів повинні бути миючими та стійкими до дезінфекторів, так як профілактичне прибирання проводитиметься двічі на день, а масштабне – раз на тиждень. Наприклад, стіни можуть бути оброблені кахлем або пофарбовані фарбою, а підлога - також викладений кахлем або лінолеумом. Для простоти та надійності дезінфекції приміщення на підлозі не повинно бути килимів. Так як земля – поживна сфера для бактерій та грибків, наявність рослин також не рекомендується.

Які меблі необхідні татуювальникові?

Робочий стіл. Підбирати його варто за індивідуальними параметрами, проте варто звернути увагу на такі моменти:
  • матеріал виготовлення. Важливо, щоб матеріал переносив обробку дезінфекторами без втрати своїх якостей.
  • функціональність. Деякі столи мають регулювання висоти, вмонтовані колеса для легкості пересування;
  • практичність. Розміри столу повинні дозволяти без скутості розташувати всі необхідні флакони. Крім того, зверніть увагу, що багато блоків живлення оснащені магнітним кріпленням, що додає переваг металевому столу;
Кушетка. Їх існує досить багато, виходити потрібно зі свого бюджету та функціоналу, який полегшить її використання. Наприклад, монолітна кушетка дозволяє присунутись до неї максимально близько, а може навіть заїхати під неї. Педикюрна (як би дивно це не звучало для татуювальника) - дозволяє опускати/піднімати спинку та підніжжя. Також наявність газліфту може попросити Вашу роботу з індивідуальною висотою для кожного клієнта.

Стілець. Сучасна меблева промисловість пропонує безліч варіантів стільців для тату майстрів. Спершу може здатися, що це лише маркетинговий хід, проте на практиці багато хто готовий по nbsp;  йти на все, аби позбутися болю та дискомфорту в спині, шиї. Найбільш поширений варіант – стілець-сідло. Він знімає навантаження з попереково-крижової зони, переносить її на ягодицепс стегна, зберігаючи при цьому збереження природних згинів з правильним розташуванням хребта. Деяким підходить і звичайний офісний/барний стілець (який беруть частіше і клієнту), але тільки в тому випадку, коли не спостерігалося проблем із хребтом, попереком. У будь-якому випадку варто пам'ятати, що проблему легше запобігти, ніж розбиратися з наслідками.

Підставка під руки та/або ноги для клієнта. Просидіти довгий час в одному положенні досить складно і на користь майстра створити комфортні для клієнта умови. 

Освітлення. Важлива частина обладнання, на яку не варто скупитися. Справа в тому, що від освітлення залежить перенесення кольорів, сприйняття кольору і відтінків. Прогресивному майстру рекомендується мати кілька джерел світла:

  • кільцева лампа для рівного світла, контролю яскравості та теплоти світла. Вона також послужить для створення професійних фото та відео, без яких майстру буде складно створити конкурентоспроможне портфоліо;
  • люмінесцентні лампи, як дешевший аналог. Їх можна розмістити біля дзеркала, наприклад, або біля кушетки з двох боків. Одна лампа буде створювати основне світло, друга - гасити та вирівнювати тіні. 

Бактерицидна кварцова лампа. Їх необхідність оскаржити складно, якщо Ви хочете підтримувати санітарні норми. Вони поділяються на два типи:

  • озонові - які під час роботи виділяють досить багато озону, він у великій кількості при контакті з киснем шкідливий. Це означає, що під час обробки кабінету в ньому не можна нікому бути присутнім, по завершенню потрібно ретельне провітрювання;
  • без озонових - мають у своїй конструкції спеціальну колбу з увіолевого скла, яка не пропускає озон, а отже, провітрювати після обробки не потрібно;
Стелаж та шафи. Підбираються залежно від розміру приміщення та кількості обладнання. Матеріал, знову ж таки, повинен бути миючим. Відмінне поєднане метал + скло. Використання таких пристроїв, як підставки під фарби, спростить зберігання з кращим оглядом.  

Дзеркало. Його наявність обов'язково з тієї простої причини, що клієнту важливо оцінити становище тату ще на етапі ескізу. Ідеально - дзеркало на повне зростання для охоплення всіх можливих зон.

Кабінет - це Ваша обитель, свята всіх святих. Сподіваємося, що ця стаття допоможе знайти оптимальне рішення, яке зможе відобразити творчу натуру та бути абсолютно безпечним для клієнтів.