Карта болючих ділянок для тату на тілі

Зважившись на перше або чергове татуювання, будь-яка відповідальна людина повинна уважно розпланувати її розташування на тілі.

За якими принципами вибирається тату:

  • сенс, яким володіє малюнок або який в нього "надає" власник;
  • колір - монотонне тату або кольорове);
  • розмір - залежить від того, чи бажає власник малюнка виставляти його погляду громадськості, чи планується невеликий ескіз, який легко можна заховати під рукавом сорочки або під штаниною;
  • стиль - адже один і той же мотив можна виконати різними методами, отримавши відмінний результат;
  • розташування на тілі, щодо якості загоєння татуювання, частоти можливих корекцій, больових відчуттів;
Крім того, біль – досить суб'єктивне поняття. Існує помилкова думка, що жінки здебільшого легше переносять процес набивання. Простіше кажучи, больовий поріг у них вищий на деяких ділянках тіла. Однак це далеко не так. Індивідуальне сприйняття болю залежить від багатьох факторів, до самовнушення, коли клієнт прийшов бадьорим і веселим, а вже після перших розтертих крапель крові почав нервувати і смикатися.

Використовуйте під час роботи рукавички чорного кольору - на них не видно слідів крові та фарби, клієнти легше переносять цю картину емоційно!

Ми надаємо зразкову таблицю чутливості, від якої можна відштовхуватися лише у порядку узагальнення. Адже для когось прокол голки – невеликий дискомфорт, а для когось – привід для паніки.

Дуже боляче

- ступні, ребра, живіт, груди, пахова область

Боля

- зап'ястя, лопатки, обличчя, кісточки, шия, внутрішня частина стегна

Терпимо

- середина спини, поперек, передпліччя

Цілком терпимо

- плечі, стегна із зовнішнього боку, ікри.

Така градація може бути спірною, оскільки були випадки, що міцні й матір'яні чоловіки важко переносили сеанс на литках, хоча там ділянка максимально віддалена від кістки і, за ідеєю, не повинна бути такою хворобливою. Наприклад, робити тату на лікті набагато неприємніше. Те саме стосується кисті рук - хтось прирівнює процес виконання тату на цій ділянці до укусу комара, а для когось це найболючіше місце.

Не варто забувати, що правильна підготовка до процедури допоможе легше її перенести, а використання якісного анестетика взагалі спростить завдання. Перед початком процедури, як правило, застосовується первинна (кремова) анестезія, яка накривається та витримується під плівкою певну кількість часу. До таких засобів можна віднестиPMU creamTKTX. Під час процедури незамінним будеSustaine Blue Gel - вибір більшості татуювальників. Він надійно знеболює, спрощуючи роботу майстру та самопочуття клієнту, а також зменшує припухлість та синці.

Відмінності больового порога у жінок та чоловіків

У всіх болючі відчуття абсолютно різні, найчастіше це залежить від організму. Там, де одні відчуватимуть біль, інші відчують лише дискомфорт чи навіть не відчують болю. Буває навіть, що клієнти засинають або відчувають лоскоту. Також ходить багато чуток про гендерні відмінності у відчутті болю під час нанесення татуювання. Поточні дослідження показують, що чоловічий статевий гормон тестостерон має болезаспокійливу дію, тому чоловіки менш гостро сприймають травми та нанесення татуювання на тіло, ніж жінки. До того ж, жіноче тіло має велику щільність нервів і коливання жіночих гормонів можуть посилювати сприйняття болю організмом.

Як зменшити біль під час сеансу тату?

  • Ви можете прийняти знеболювальні перед татуюванням, але не всі ліки підходять для цієї процедури. Аспірин, наприклад, розріджує кров, це заважатиме майстру, посилюючи кровотечу під час роботи. Краще вибрати знеболювальні, такі як ібупрофен або парацетамол, вони також допомагають при гострому болю. 
  • У тату салоні вам запропонують анестезію мазями або спреями. Мазь в основному містить активний інгредієнт лідокаїн і наноситься на місце татуювання перед тату їхню дію 3-4 години, тому ви спокійно зможете зробити невелике тату за цей час.