Що потрібно знати перед тим, як робити татуювання або пірсинг?

Татуювання та пірсинг досі залишаються в моді. Подібна пікантна особливість прикрашає тіла людей віком від 17 до 50 років. Люди завдають тату та роблять пірсинг незалежно від їхнього соціального стану в суспільстві, вікової групи, статевої приналежності та планів на майбутнє. Однак, необхідно знати про всі сторони цього рішення.

Важлива інформація для тих, хто зважився

В основному дівчата віддають перевагу проколюванню мочок вух. Однак вушні раковини теж придатні для проколювання. Але існує небезпека – неможливо гарантувати, що процедура не позначиться погано на біологічно активних точках на вухах. Тому перед прийняттям рішення щодо пірсингу потрібно зробити діагностику для визначення кількості та місцезнаходження активних точок. Тоді вдасться вибрати зони найменшого ризику. Особливо популярним серед дівчат є пірсинг пупка. Насправді це досить небезпечна процедура. Проколювання пупка довго гоїться (близько 2-3 місяців), але якщо зробити все правильно, то загоєння відбувається протягом місяця. До того ж, небезпека може виникнути через попадання інфекцій у рану.

Наступним у рейтингу популярності йде пірсинг носа. Це також дуже болісно, особливо при нежиті.

Татуювання – не обов'язкове рішення, прийняте на все життя. Можна за бажання завдати тимчасового татуювання. Є маса пропозицій щодо цього. Бувають татуювання із застосуванням хни. Також бувають татуювання, що наносяться на тіло за допомогою фарби з аерографа. Перекладні та друковані татуювання – найпоширеніший і найзручніший метод безпечно прикрасити своє тіло. Перш, ніж робити описані процедури, краще отримати консультацію фахівця.

Що потрібно знати перед тим, як зробити татуювання або пірсинг

Іноді отриманий результат не виправдовує очікувань. Щоб процедура пірсингу виявилася успішною, крім іншого, необхідно знати і пам'ятати наступне:
  • прикраси для пірсингу краще вибирати з такого металу, як титан або спеціальна хірургічна сталь (можливо срібло чи золото);
  • місце проколу, а також всі інструменти та прикраса повинні бути стерилізовані;
  • майстер повинен працювати у стерильних рукавичках;
  • безпосередньо після пірсингу 2-3 дні забороняється користуватися косметичною продукцією (крему, лосьйони, тоніки) у місці проколу, відвідувати солярій, басейн, сауну;
  • місце пірсингу обробляють перекисом водню;
  • процедура протипоказана людям з поганою згортанням крові, цукровим діабетом.
Татуювання також вимагає від людини певної підготовки та обліку деяких правил. Аспекти, з якими необхідно ознайомитись перед нанесенням тату:
  • процедура нанесення малюнка на шкіру біля кістки буде найболючішою;
  • голка для нанесення тату, бритва та інші інструменти також мають бути стерильними;
  • спеціаліст не повинен забувати про одноразові рукавички;
  • ознайомитись з малюнком, його розмірами, місцем нанесення рекомендується заздалегідь, напередодні процедури;
  • якийсь проміжок часу після описуваного сеансу, місце з тату не можна буде мочити, крім того, варто утриматися від засмаги;
  • перед косметичною операцією забороняється вживати алкогольні напої, щоб не сповільнити відновлювальний процес.
Необхідно знати, що пірсинг та тату заборонено робити вдома. Якщо людина, яка вирішила зробити яку-небудь, із процедур, що розглядаються, не досягла 18-річного віку, їй буде потрібно дозвіл батьків.

Правила догляду в перші дні після процедур

Фахівці зазначають, що тату чи пірсинг – це серйозні операції, які потребують уважності та відповідальності. Неякісний барвник здатний викликати алергічну реакцію у людини, а ось неправильний догляд може зіпсувати кінцевий результат. Отже, самостійний догляд після пірсингу тату полягає в таких діях:
  1. Кожний покрив з татуюванням у перші 2-3 дні слід змащувати кожні 3 години спеціальною загоювальною маззю.
  2. Прокол язика зазвичай викликає біль, порушення мови. Полегшення дадуть прохолодні напої, холодні перші чи другі страви. Після їди ротову порожнину радять полоскати настоєм шавлії, ромашки.
  3. Після проколювання зони пупка також виникають неприємні симптоми. Вони зникають через 1-2 місяці. Не рекомендується одягати тісний одяг, користуватися спільним рушником.
  4. Після пірсингу губи буде незначною набряклістю, яка зникне через пару днів. Невелика припухлість може залишитися на тиждень, але не варто турбуватися – це нормально.
З усього вищевикладеного можна дійти невтішного висновку, що татуювання і пірсинг істотно впливають як зовнішній вигляд людини, а й у його здоров'я, самопочуття. Величезну небезпеку представляє алергічна реакція та хвороби, що передаються через кров. Причому багато таких захворювань є важко виліковними або зовсім не піддаються лікуванню. Втім, якщо суворо дотримуватись порад, рекомендацій, то ускладнень та наслідків виникнути не повинно.