Види фарб для татуювань - основні принципи вибору

Що головне у фарбі для татуювання? Абсолютна нешкідливість організму та якість кольору, що забезпечується довговічністю та стійкістю пігменту. Тату та перманентний макіяж стають з кожним роком все популярнішим, перетворюючись на естетичний засіб самовираження та об'єкт авангардного мистецтва, тому постійно розробляються нові види фарб для татуювань, що відповідають найвищим вимогам як щодо безпеки застосування, так і за яскравістю та довговічністю відтінків. Розібратися в різновидах сучасних складів нелегко, але якщо ви цікавитеся татуюванням, необхідно знати хоча б основні принципи.

Які бувають фарби для тату?

Будь-яка фарба для малювання тату завжди складається з пігменту та розчинника. Нещодавно навіть якісні татуажні фарби в якості пігментів використовували різні органічні сполуки:
  • чорний колір пігменту виходив за допомогою сажі або оксидів заліза;
  • коричневий пігмент для фарби одержували за допомогою охри;
  • помаранчевий колір отримували куркумою та оксидами хрому.
Біда таких органічних барвників у тому, що їх важко абсолютно очистити від непотрібних домішок, пігмент із барвника міг переходити в оточуючі шари шкіри, через що малюнок «розпливався», а ще вони могли викликати алергію та утримувати шкідливі для організму хімічні. з'єднання.

Лише в преміальних фарбах використовувалися стійкі та гіпоалергенні екзотичні та дорогі пігменти, наприклад, отримані з кампешового дерева (що дає насичений чорний колір) або діоксиду титану (використовується для білого кольору).

Яка фарба краще для тату? Зараз основні світові виробники, включаючи тих, з якими працює наш магазин, перейшли на синтетичні пігменти у вигляді мікрогранул хірургічного пластику та «м'які» розчинники типу гліцерину, листерину або гліколь пропілену . У такої фарби для татуювань склад додатково проходить високотехнологічне кисневе очищення. Переваги - абсолютна гіпоалергенність, відсутність впливу на організм, яскравий колір, довговічність, стійкість до всіх зовнішніх впливів. Не менш важливим плюсом є швидке загоєння ушкоджень шкіри та відносна безболісність нанесення малюнка.

Особняком стоять фарби, що світяться (флуоресцентні) для татуювань, які тільки починають набирати популярність, а також вже відомі білі фарби для тату. Відповідати на запитання: «Чи є біла фарба для тату?», нам доводиться дуже часто. Відповідаємо – біла фарба у нас завжди є в асортименті (пігмент ETERNAL PERFECT WHITE , фарба INTENZE SNOW WHITE MIXING) . Роботи, виконані за її допомогою, виглядають дуже красиво та незвично. Особливо вигідно вона виглядає на власниках смаглявої шкіри, контрастно підкреслюючи засмагу. Більш того, біла фарба, нарівні з чорною, є найбільш використовуваною.

До фарб для тату відносяться і склади тимчасового нанесення, призначені для тих, хто хоче собі татуювання, але побоюється її «постійності». Фарби для тимчасових тату найчастіше одержують на основі хни (рослина лавсонія неколюча). Вони тримаються на шкірі від одного до двох тижнів – це залежить від зовнішніх умов.

Виробники фарб

Основними сучасними виробниками фарб для татуювань є INTENZE і ETERNAL. Вони знайомі професійним майстрам татуювання у всьому світі та, звичайно, широко представлені в нашому магазині. Палітри цих виробників налічують безліч кольорів і відтінків, за допомогою яких можна створювати повнокольорові, практично фотографічні зображення. Ці фарби підходять як для нанесення найдрібніших деталей з тонкими промальовуваннями, так і для великих заливок у роботі "по площах". Що найголовніше - сучасні склади нешкідливі для організму, не викликають алергічних реакцій (інертні) і не вицвітають з часом.

У ряді виробників фарб для татуювання слід відзначити Allegory, у нас в асортименті присутня їхня чорна фарба ALLEGORY BLAK, тому що саме чорний є найбільш використовуваним, їм наносяться контури та малюються тіні, і тут дуже важлива насиченість. Можна сказати, що ця фарба від Allegory за кольором у готовому татуюванні буде чорнішою, ніж чорна чорнота нескінченності.

Де купити фарбу для тату, що відповідає найвищим вимогам? У нашому інтернет-магазині – це саме ми є дистриб'ютором компаній Intenze Product USA та Eternal Ink.

Переваги використовування сучасних фарб для майстра

Використовуючи професійні фарби для тату від іменитих виробників, майстер може бути і несе більше фінансових витрат, але він практично гарантовано застрахований від усіх претензій клієнта з приводу вицвітання, розмиття меж малюнка, його спотворення з часом. Скільки коштують такі барви для тату? Дорожче за склади невідомих виробників. Але отримавши один раз яскраві кольори, і попрацювавши з великою палітрою, а також побачивши результативність своїх праць, жоден майстер татуювання більше не працюватиме з дешевими фарбами.

Не варто забувати, що у всіх людей організми індивідуальні, тому використовуючи в роботі навіть найкращі види фарб для татуювань, необхідно їх спочатку випробувати точковим нанесенням на відповідність кольору (у деяких людей через особливості шкіри кольору можуть змінювати свій відтінок) і на індивідуальну непереносимість. компонентів фарби.