Важливі риси тату майстра

Розмірковуючи про те, яким має бути імідж, психологія та мораль тату-майстра, треба враховувати, що відповідь буде дуже багатогранною. З боку самого майстра, звичайно, потрібно зробити все повністю, щоб зацікавити клієнта, і так, щоб завоювати не тільки "очі", тобто. його візуальне сприйняття, а й розум. Тим більше, що клієнт, що здорово оцінює ситуацію, не тільки не передумає робити татуювання, тому що "охолодніє" по дорозі додому, але і порекомендує Вас як фахівця іншим знайомим. Кількість клієнтів пропорційно пов'язані з приходом досвіду, популярності, прибутку.

Найчастіше татуювальника обирають незважаючи на обличчя. У наш час, час соціальних мереж та інтернету, набагато простіше сидячи вдома переглянути різні портфоліо. Після чого вже можна визначитися до якогось майстра і в який салон хотілося б піти. Адже насамперед клієнта цікавить талант, здатність до послуги, яку йому нададуть. Потім розглядається кандидатура самого майстра. На хороше, це має бути професіонал, який проводить сеанси у правильно облаштованому тату-салоні, з дотриманням усіх правил гігієни.

Імідж татуювальника на сьогоднішній день не має чітких вимог. На жаль, досі існують люди, які впевнені, що тату-майстер - це така собі людина, яка неабияк випила або з відчутним перегаром, обов'язково в косусі і сама забита з ніг до голови. Або ж, як запевняють деякі, це має бути брутальний боратий мужик, який не знає банальних правил етикету. Але нагадаємо, що насамперед татуювальники – це люди мистецтва, творчі люди. І зовнішність їх може бути протилежно різною: тендітна дівчина, що створює, в основному, дот ворк тату, покритий сивий чоловік у класичному костюмі, міцна на вигляд людина, з величезними руками, але при цьому виконує неймовірний реалізм або непоказний хлопчина, талант якого можна побачити у блиску очей.

Дуже велику роль грає психологічна та соціальна адаптація майстра. А в деяких випадках саме їхня гнучкість. Добре, коли клієнт приходить з готовим ескізом, повний впевненості та бажання. Але набагато цікавіше створити індивідуальний малюнок, відштовхуючись від персональних вимог. І тут починається найцікавіше, яке можна поділити на очікування і реальність:

  • Очікування. Клієнт каже, що хоче тату в акварельному стилі, з птахом по центру і парою-трійкою квітів навколо. Решта на власний розсуд. Майстер, вкладаючи всі свої вміння, створює кілька ескізів, після чого клієнт або вибирає один з них, який найбільше сподобався, або просить відредагувати, залишивши "ось ту пташку збоку, а квіти взяти з ось цього ескізу". Такі корективи можна внести дуже швидко і незабаром починати роботу, всі щасливі.
  • Реальність. Складніше і найдовше порозумітися з людиною, яка не знає, чого вона хоче. Або знає, але не може показати, з якихось причин. Ось тут і має проявитися гнучкість майстра. Адже спочатку мова могла йти про акварель, але після надання ескізу потрібно прибрати плями, що виходять за контур малюнка, і кольори зробити яскравішим.
Деякі моменти, звичайно, перебільшені, але повірте, взяті з життя. Величезна повага та похвала тим майстрам, які від природи або завдяки своїм зусиллям здатні привернути людину до себе, зрозуміти та задовольнити її бажання.

Здавалося б, все, що потрібно є: і талант, і психологічна підкованість. Але існує такий підводний камінь, як фізична втома. Так, на перший погляд, що може бути складного? Сидиш собі, та працюєш пензлем, періодично відволікаючись на набір фарби, зміну голки чи дезінфекцію.

Але це лише погляд із боку. Насправді, просидіти майже нерухомо весь сеанс (який може тривати дві, три, шість або до восьмої години), а іноді ще й у вкрай незручній позі (через обрану ділянку шкіри), віддаючись при цьому на всі сто, не допускаючи найменшого здригання руки – дуже і дуже складно. Додамо до цього втому очей через постійну концентрацію на невеликих об'єктах. На виході отримуємо справжнього професіонала.

Корисна порада: як би сильно Ви не втомилися і наскільки швидше б не хотілося впасти на диван усім своїм тілом, не полінуйтеся розім'яти його. Воно обов'язково скаже спасибі за кілька нахилів убік, двадцять-тридцять присідань на місці, пару віджимань. Така міні-зарядка розімне застояні м'язи, розжене кров.

Підсумовуючи, хотілося б нагадати про почуття гумору. Багато людей, як це пародоксально не звучало, на сеанс татуювання йдуть з метою відпочити. Хтось із них відкритий, хтось більш замкнутий. Але якщо до всього підходити з часткою гумору, навіть найнапруженішу атмосферу можна перевести в легку і ненав'язливу.