Догляд після татуажу повік або чим мазати повіки в перші дні після процедури татуажу

Татуаж століття зараз вважається однією з найзатребуваніших косметичних процедур перманентного макіяжу. Постійний ефект професійно нафарбованих очей може підкупити багатьох представниць прекрасної статі, які не завжди мають достатню кількість часу, щоб зробити собі улюблений та повноцінний макіяж. Однак не слід забувати, що шкіра повік має свої особливості, які слід враховувати. Вона дуже тоненька, ніжна і чутлива: чуйно реагує на будь-які фізіологічні зміни, що протікають в організмі, а також зовнішні чинники, що впливають на неї. Тому догляд після татуажу повік повинен бути особливо інтенсивним та якісним. Він має кілька специфічних рис.

Навіщо потрібен період догляду та реабілітації після татуажу?

Татуаж - це поверхове і легке, але все ж таки ураження шкіри з мікротравмами і впровадженням деякої кількості сторонньої речовини (пігменту). Після такої процедури можуть виникати набряки та скоринки, тому після процедурного догляду це дуже важлива частина татуажу, яка може впливати на успіх процедури в цілому.

У чому полягають заходи для догляду?

Якщо ви зважилися на татуаж повік, догляд після процедури має стати обов'язковим наступним етапом. Він полягає у виконанні низки найпростіших правил із розряду: що можна, що потрібно, а що категорично не можна. Уражені ділянки шкіри обробляються спеціалізованими засобами догляду – ранозаживляющими кремами и гелями розробленими з урахуванням специфіки їхнього застосування. Більшість таких коштів вирішують одразу кілька проблем:
  • знижують подразнення та запалення чутливої шкіри повік;
  • стабілізують відтінки пігменту після виконання процедури татуажу;
  • значно прискорюють регенерацію епітелію на пошкоджених ділянках;
  • не допускають змін кольору перманентного макіяжу.
Який засіб слід застосувати, чим мазати повіки після татуажу для загоєння і з якою періодичністю його слід використовувати, порекомендує тільки майстер, який проводив процедуру, оскільки він знає індивідуальні особливості Вашого організму, ми можемо дати лише кілька загальних порад по догляду за татуажем повік.

Чи потрібно мазати татуаж повік?  І якщо потрібно, то чим? Перші кілька днів після введення пігменту під шкіру повік відчуватиметься свербіж, невеликий біль, і проявить себе набряклість. Тут же почне формуватися тонка ранова скоринка, яка зникає і відлущується лише через тиждень після проведення процедури. Сам процес загоєння затягується на чотири тижні, але головними для нього є початкові дні.

Догляд за татуажем повік у перші дні полягає в тому, що після процедури на шкіру повік обов'язково наноситься мазь, що містить антисептик, що дозволяє уникнути попадання на пошкоджені ділянки шкіри шкідливих мікроорганізмів (ніж мазати повіки після татуажу: діоксидин, левомеколь, саліцова). У жодному разі не використовуються в цей час препарати, що містять спирт або перекис водню. Після того, як утворилася скоринка, слід використовувати професійні засоби, розроблені спеціально для таких процедур.

У нашому магазині найбільш яскравим прикладом такого складу по догляду за очима після татуажу вік є крем HEILE HEILE німецького виробництва. Він зберігає колірні властивості пігменту, відновлює епідерміс до вихідного стану, у складі містить лише натуральні олії та інгредієнти, і не містить віск, парафін, віддушки, ефірні олії та консерванти, а також не залишає жирної плівки. Він є одним з кращих препаратів, ніж мазати татуаж повік у перші дні, які Вам тільки можуть рекомендувати.

Татуаж повік: правила догляду

Наносити ранозагоювальні засоби тричі на день, в цей же період не слід терти пошкоджені ділянки, навіть якщо в них відчуватиметься свербіж, мочити їх, намагатися позбавитися скоринок, мочити їх, користуватися тушшю. Для впевненості цих правил варто дотримуватись терміну не менше двох тижнів. Після того, як скоринки відпали, всі пошкодження безслідно зникли, а неприємні відчуття пройшли, слід повторити свій візит до майстра, щоб уточнити процедури догляду, і дізнатися, чим мазати очі після татуажу повік далі, і чи мазати.

Що може рекомендувати IPiccadilly?

Ми спеціалізуємося на інструментах та матеріалах для процедур татуажу, при цьому є офіційним представником та дистриб'ютором кількох відомих світових брендів, а отже, маємо всю необхідну кваліфікацію, щоб рекомендувати ті чи інші засоби. Крім згаданого HEILE HEILE, ми можемо рекомендувати загоюючий крем "Srtong Rock", спеціалізований загоюючий крем після татуажу FOUGERA VITAMIN A&D OINTMENT, загоюючий гель AD-WB, та інші, ніж мазати татуаж повік можуть рекомендувати професійні косметологи.

Наостанок скажемо: використовуйте найякісніші засоби, не порушуйте рекомендацій майстра з догляду після татуажу повік, і наслідки після процедури татуажу повік не принесуть Вам нічого, крім приємностей.  Ефект радуватиме довгий час. Не треба буде возитися вранці з тінями, фарбуватися підводкою та олівцем для очей. Достатньо підфарбувати вії та образ готовий!