Тату метелик - уособлення жіночності чи символ війни?

Кожна людина, вирішуючи зробити собі татуювання, ретельно розглядає всі існуючі варіанти зображень. Адже тату – це не просто малюнок на тілі, а відображення почуттів та емоцій, а також свого особистого світогляду та поглядів на життя. Але при цьому важливо пам'ятати, що кожне татуювання може мати кілька значень, залежно від того, які символи використовуються та в якій комбінації. Так і зображення метелика не є винятком, несучи у собі відразу кілька смислів.

У сприйнятті більшості людей метелик вважається виключно жіночим татуюванням, що характеризується позитивними емоціями і ніжними жіночими якостями. Не дивлячись на це, і серед сильної половини людства зустрічаються представники, які обирають цей символ для свого татуювання. Адже значення тату метелика може сильно відрізнятися залежно від країни проживання, оточення людини тощо.

У японців метелик - це символ жіночності, грації та легкості її власниці. А ось у мексиканців дане зображення має дещо неординарне трактування - пам'ять і повагу до близьких людей, які померли і потрапили до раю.

За часів давньоримської культури метелика було прийнято вважати вісником війни, що наближається. Американські племена в давнину уособлювали її з душею жінок, які померли під час пологів. У ту ж епоху ацтеки вважали, що красиві та безтурботні метелики – це душі воїнів, що загинули під час бою.

У давньогрецькій культурі ця комаха символізувала душу невинної дівчини, а ось скандинавські народи сприймали її як повітряну стихію, адже недарма лісові ельфи були невеликими чоловічками з крильцями. Безсмертя душі, втілене в лику метелика, розглядається і в християнській релігії. Хоча останнім часом слов'янські народи почали надавати комахі досить моторошне значення, уособлюючи її з провісником смерті. Щоправда, сучасне трактування цього зображення передбачає також легковажність та нерозбірливість у зв'язках.

Але все-таки багато дівчат, які обирають зображення метелика для свого тату, воліють вкладати ніжний і повітряний зміст: граціозний жіночий початок, оточений красою і легкістю. Адже це яскравий малюнок, що ефектно виглядає на будь-якій частині витонченого жіночого тіла.

Представники ж чоловічої статі часто обирають цей малюнок через більш піднесений зміст такого зображення: безсмертя людської душі, її трансформація на різних етапах життя.