Смислове навантаження і значення популярних чоловічих татуювань

Складно назвати певні часові рамки, коли людина почала покривати своє тіло малюнками. Проте найдавнішим свідченням є татуювання на муміях, яким понад 4000 років. Деякі вчені вважають, що перші нанесення зображень відносяться до Кам'яного віку.

Безстрашні воїни та спритні мисливці отримували поранення, які залишали на шкіряних покровах шрами, що виділяють їх від загальної маси. Згодом люди почали спеціально наносити малюнки, які були характерною ознакою.

Змістове навантаження

Найпопулярніші тату для чоловіків представлені широким вибором тематик та стилів. Проте існують характерні риси кожного з них.

1. Татуювання стає способом самовираження. Завдяки їй сильна половина людства наголошує на власній індивідуальності. Наприклад, малюнок може мати зв'язок із професією, інтересами чи улюбленим музичним напрямом. Більше того, він здатний стати виразом основних принципів та орієнтирів.

2. Зображення на тілі чудово справляється з декоративною функцією. Найкращі тату для чоловіків підкреслюють їхню відвагу, міць і витримку. До того ж, вони наділяють самовпевненістю.

3. У деяких випадках малюнок несе у собі прихований зміст. Власник вважає його оберегом. Як варіант, татуювання може бути нагадуванням про важливу подію, що зіграла визначальну роль у житті чоловіка.

Значення татуювань

Найкрутіші тату для чоловіків є історією всього життя, пам'ятними спогадами та прийнятими у конкретний момент рішеннями. Примітно, що вони рідко пов'язані з модними віяннями чи банальними примхами. Зображення на тілі у будь-якому випадку стають відображенням внутрішнього стану чоловіка, властивостей його характеру та звичок.

Багато малюнків наділені прихованим змістом. Але завжди вони пов'язані з силою та самовпевненістю.

Найпопулярніші тату для чоловіків – це, безперечно, зображення ангелів. Вони стають захистом від темних сил та оберігають свого власника. Більш того, ангел є символом щирості та високої моральності, відданості та справжніх почуттів.

Багато представників сильної статі набивають собі знак нескінченності. Найчастіше таке зображення наносять закохані як обіцянку у вірності та любові. Вовк асоціюється з мужністю, відвагою та могутністю. Як правило, для його зображення підходять такі стилі, як реалізм та графіка.


Дерево, своєю чергою, наділене глибоким значенням. У доданнях представників багатьох культур воно виступає у ролі мудрої та живої істоти. Його образ пов'язаний з циклічності життя, родючістю і наявністю магічних здібностей.


Найпопулярніші тату на руці для чоловіків знаходять своє відображення у зображенні Джокера. Він виступає символом двоїстості та непередбачуваності.


Дракон є знаком сили та мудрості. Такий малюнок залишають на тілі та фанати дивовижної істоти, і ті, хто бажає набути самовладання та сили.


Єдиноріг символізує чистоту і чаклунство. Він допомагає при виникненні складнощів, адже у його розі прихована найсильніша магія.

Єнот відрізняється хитрістю та пустотою. Він неймовірно активний та рухливий. До того ж цій тварині подобається пустувати і красти. Зображення єнота вказує на двоособистість, різнобічність, хитрість і запал чоловіка.


Жук пов'язаний з переродженням та безсмертям. Жителі Стародавнього Єгипту належали до скарабеїв з особливою повагою. Чоловіки прикрашають себе такий тату, щоб захиститися від проблем і пристріту.


На Сході журавля обожнюють. Він викликає асоціації із довголіттям. Цей малюнок пов'язаний з благополуччям та добрими звістками.

Усім відомим символом мудрості є змія. Існує думка, що їй відомі багато секретів і таємниць світобудови. Вона знає все про життя та смерть.


Найпопулярніші тату для чоловіків на плечі найчастіше постають у вигляді зодіакальних знаків. Своє захоплення астрологією і віру в силу символу можна увічнити на тілі. Таке зображення приносить удачу. 

Найчастіше ієрогліф передбачає конкретне значення. Йдеться про любов, дружбу, відданість і сім'ю, наприклад.


Малюнки кита – мабуть, найкращі тату для чоловіків. Величезне ссавець асоціюється з всесвітнім початком та великими подіями. Найчастіше у таких зображеннях є всесвіт. Кит, що летить по небу, вражає своєю самовладанням і незворушністю.


Значення космосу, своєю чергою, пов'язані з спокоєм і цілісністю. Нескінченний простір, відбитий у майстерному татуюванні, дивує загадковістю. Подібні зображення на тілі виглядають чудово.


Цар звірів лев завжди виділяється справедливістю, мудрістю та широкими знаннями. Він символізує повагу, мужність, королівську владу та шляхетність. Для створення цього малюнка перевага надається реалізму та графіку. Саме такі стилі підкреслюють привабливість тварини і добре обігрують її анатомію.


Китайці пов'язують зображення лисиці з довголіттям, а японці – з достатком та матеріальним благополуччям. Значення подібного татуювання зводиться до дотепності, мудрості, свободи, самовпевненості та винахідливості.


Згідно з повір'ями, ловець снів як оберіг не дозволяє поганим снам проникати у житло. Він заплутує їх. У той же час, добрі сни потрапляють у будинок. Зображення ловця снів стає дієвим талісманом для чоловіка.


Довгі щупальця витонченої медузи викликають асоціації із умиротворенням та внутрішнім балансом. Любителі водної стихії часто віддають перевагу таким малюнкам, які захоплюють своєрідністю та красою.


Зображення оленя підкреслює шляхетність, мудрість та врівноваженість свого власника. Жителі Сходу пов'язують цю тварину з довголіттям, успіхом та багатством. Нерідко його роги прикрашають такими символами, як хрести, квіти та трикутники.


Найчастіше найкрутіші тату для чоловіків на руці представлені у вигляді пера. Адже воно символізує легкість і гонитву за мрією. До того ж пір'їнка викликає приємні емоції.


Рись відрізняється обережністю, скритністю, розсудливістю, справедливістю та інтелектуальністю. Вона стає ефектною прикрасою тіла самовпевненого та розважливого чоловіка.


З давніх часів символом кохання виступає серце. Воно пов'язане з міцними почуттями, радістю та пристрастю. Завдяки такому зображенню можна висловити любов до батьків, товаришів та жінки. Тату у вигляді серця часто стає пам'яттю про сумний досвід і колишнє щастя. 


Лютий хижак тигр дозволяє виразити агресивність, жорсткість та владолюбство власника подібного малюнка. Більше того, тварина асоціюється з безстрашністю та відвагою.


Квіти є символом м'якості, краси та легкості. Досить часто зустрічається зображення троянд і півоній. Воно стає складовою візерунків, прикрасою тварин і акцентом на достоїнствах чоловічого тіла.


Важливість правильного догляду після нанесення

Найкрутіші тату для чоловіків можуть сильно постраждати, якщо знехтувати періодом їх загоєння. У перші дні після нанесення малюнка важливо стежити за стерильністю та виявляти обережність. Шкірному покриву в цей час властиво гоїтися і відновлюватися. Найчастіше з'являється сверблячка, що цілком нормально. Забороняється чухати зображення і взагалі зайвий раз до нього торкатися.

Власнику татуювання варто подбати про придбання загоєних гелів. Завдяки їм процес загоєння виявиться швидшим. Таку продукцію можна придбати у нашому магазині. Слід робити вибір на користь якісних та перевірених коштів. 

Протягом відновлювального періоду на татуюванні утворюється тоненька плівка. У жодному разі не слід здирати її. За кілька днів можна припинити використання спеціальної захисної плівки. Головне – часто проводити обробку татуювання, щоб шкіра не пересихала. Якщо нехтувати цим правилом, почне з'являтися кірка. Важливо слідувати простим рекомендаціям щодо догляду. Халатне відношення може спричинити подальше коригування зображення аж до його видалення. Красива і стильна татуювання на тілі чоловіка заслуговує на дбайливий догляд!