Скільки тримається татуаж: губ, повік, брів?

Виразно окреслені брови, ідеальний контур губ, виразні очі – для досягнення подібних результатів практично кожна жінка змушена щодня починати ранок із процедури нанесення декоративної косметики. Втім, вирішити проблему можна радикальнішим та ефективнішим способом, а саме зробити перманентний татуаж. Процедура мікропігментування стрімко завойовує популярність у всьому світі, що зумовлено її зручністю та відносною простотою. Але перш ніж звернутися до неї, рекомендується ознайомитись із низкою важливих аспектів, визначальним серед яких є питання про те, скільки тримається татуаж. Стійкість перманентного макіяжу залежить від ряду факторів, серед яких рівень професіоналізму майстра, якість барвників, особливості шкіри.

Стійкість перманентного татуажу

Скільки тримається татуаж - фактор, що має особливе значення, оскільки саме від стійкості макіяжу залежить думка жінок про те, чи варто піддавати себе цій процедурі. На думку фахівців, середній термін становить близько 1 до 5 років. Однак у ряді випадків, наприклад, при використанні барвників низької якості або низькому рівні професіоналізму майстра тривалість часу, протягом якого татуаж зберігає первинний вигляд, може скоротитися до 6 - 8 місяців.

Скільки тримається перманентний татуаж багато в чому залежить від складу пігментів. Макіяж, зроблений за допомогою барвників, виготовлених на основі органічних компонентів, тримається не більше трьох років, але зберігає яскраві початкові кольори. Пігменти на мінеральній основі тримаються значно довше, проте, якщо їхня якість залишає бажати кращого, висока ймовірність, що макіяж набуде зеленого або синього відтінку.

Щоб унеможливити отримання негативних результатів і зберегти татуаж у первісному вигляді на кілька років, рекомендується вибирати хороші барвники. Наприклад, пігменти Permablend, Mastor, Goochie мають високу якість, зберігають яскравість і початкові відтінки, тримаються протягом чотирьох – п'яти років. Крім того, вони не мають у складі компонентів, які можуть негативно вплинути на стан шкіри.

Татуаж брів

Скільки тримається татуаж брів, визначається якістю використовуваних пігментів, дотриманням правил догляду за шкірою та глибиною введення барвника. Так, якщо барвник був введений на глибину, що не перевищує 0,3 мм, повторне проведення процедури потрібно не пізніше, ніж через 5 - 6 місяців. Слід зазначити, що глибше введення часто не є доцільним, оскільки існує ризик зміни первісного відтінку пігменту.

Важлива умова – догляд за бровами, після того, як було зроблено татуаж, скільки тримається перманентний макіяж за часом, залежить також від зазначеного фактора. Обов'язкове дотримання ряду таких правил:

  • перша корекція повинна бути проведена не пізніше ніж через 1,5 місяці після нанесення татуажу;
  • другу процедуру корекції слід провести через 1 – 1,5 роки.
За дотримання зазначених умов перманентний макіяж брів збереже первісний вигляд протягом 3 – 5 років.

Татуаж губ

Скільки тримається татуаж губ залежить від факторів, наведених вище. Однак слід враховувати, що шкіра губ особливо тонка і ніжна, крім того, ця зона особливо часто контактує з хімічними речовинами, що входять до складу декоративної косметики, які негативно впливають на стійкість пігментів. Загалом при своєчасному проведенні процедур корекції татуаж губ тримається протягом 3 – 4 років.

Татуаж повік

Найпопулярніший варіант перманентного макіяжу – татуаж стрілок, що тримається пігмент у цьому випадку, залежить від широкого спектру факторів. Як основні можна навести такі:
  1. Тип шкіри. Як правило, у жінок, які мають суху та чутливу шкіру, татуаж зберігає стійкість протягом тривалого періоду часу.
  2. Вік. У жінок зрілого віку перманентний макіяж зберігає стійкість значно довше, ніж у юних осіб. Зумовлено це уповільненням процесів метаболізму та оновлення клітин шкіри.
  3. Негативні зовнішні фактори. Важливим є правильний догляд за татуажем. Систематичне перебування під прямими променями сонця, регулярне використання декоративної косметики, проживання в умовах холодного клімату – кожен із наведених факторів негативно впливає на стійкість татуажу.
  4. Відтінок. Важлива умова – колір барвника. Темні відтінки пігменат зберігають яскравість протягом більше довгого часу, аніж світлі кольори.

[products ids="1581,1611,1602,1619"]

Скільки тримаються стрілки, татуаж повік, залежить також від техніки, яка використовується майстром. Деякі варіанти перманентного макіяжу, наприклад у, мікропігментування, дозволяють отримати результат, що зберігає початковий вигляд протягом трьох і більше років. Варто відзначити, що підкреслити яскравість макіяжу допоможуть спеціальні косметичні засоби - блиски для губ, які підсилюють початковий ефект.

Негативні наслідки татуажу

Загалом процедура нанесення татуажу позиціонується як безпечна. Однак у деяких випадках, наприклад, при використанні барвників низької якості є ймовірність отримання небажаних результатів. Серед поширених наслідків негативного характеру фахівці наводять:
  1. Розвиток запальних процесів. Як правило, це відбувається внаслідок того, що організм сприймає фарбу як сторонню речовину, буквально виштовхуючи її.
  2. Гранулема. Пухлиноподібне утворення, розвиток якого може бути результатом використання пігментів, до складу яких входить бензотріазол.
  3. Алергічні реакції. Поширена реакція організму використання барвників низької якості. Найчастіше алергія проявляється утворенням скоринок, виділенням гною, розвитком запальних процесів.
Отже, професійний татуаж – ефективний метод, який дозволить підкреслити природну красу та частково позбавити потреби щоденного використання декоративних косметичних засобів. Однак не варто забувати, що на результат впливають численні фактори, серед яких професіоналізм майстра та якість пігментів. Раціональний підхід до вибору спеціаліста, правильний догляд та своєчасна корекція – дотримання цих умов дозволить отримати позитивний та стійкий результат.