Роторна тату-машинка: її переваги та відмінності від індукційної

Прикраса тіла татуюваннями протягом століть має незмінну популярність. Сьогодні цей процес доведений до досконалості рахунок застосування спеціальних механізмів. Найбільш зручна в роботі тату роторна машинка, для використання якої не потрібно професійних навичок. Такий інструмент став звичним для майстра та дозволяє набити гарний малюнок будь-якої складності. Для правильного вибору цього обладнання слід докладно розглянути, що таке тату роторна машинка і в чому полягають її переваги.

Принцип роботи машинки для тату

Для створення гарного малюнка удари голки при нанесенні тату мають бути однаковою силою. Не менш важлива і глибина проколу шкіри, від якої залежить чіткість ліній. Для виконання таких завдань буде потрібна хороша роторна тату машинка. У цьому випадку голці додається зворотно-поступальний рух, швидкість якого можна налаштувати від 50 до 1 тис. ударів за хвилину. Глибина проколу також плавно регулюється та в середньому становить близько 2 мм. Висока швидкість роботи поступального механізму робить проколи малочутливими і такі пошкодження шкіри гояться дуже швидко.

Не всі машини для виконання тату мають механічний привід. У деяких моделях поступальний рух голки приходить за рахунок магнітних котушок.

Роторна та індукційна тату машинка – різниця між ними полягає в принципі роботи. Конструкція індукційного механізму складніша, а основним елементом є магнітні котушки. Зазвичай їхня кількість становить від 10 до 16 штук, що робить цю машинку громіздкою. Для виконання тату таким інструментом потрібні навички, і роторний механізм зручніший у роботі та цінується багатьма майстрами.

Яку тату машинку вибрати?

Для виконання татуювання потрібна не тільки практика, а й професійне обладнання. Серед подібного інструменту роторна машинка краща. Використання ексцентрика та поступальної передачі робить цей механізм мініатюрним навіть при встановленні потужного електромотора. Вирішити, яка тату машинка краще: роторна чи індукційна можна позначивши переваги механічного приводу перед електромагнітним реле.
  • невелика вага та компактні розміри корпусу;
  • зручне розміщення в руці при нанесенні тату;
  • точний напрямок голки за контуром малюнка;
  • тонке налаштування частоти та глибини ударів;
  • мінімальний рівень шуму та вібрації;
  • простість управління та точність бою.
Серед роторних машинок варто відзначити модель Fantom Bishop Rotary Tattoo Machine, призначену для роботи з картриджами. Цей інструмент вести близько 50 грам і підійде як початківцям, так і досвідченим майстрам. Слід знати, що без індукційних моделей не обійтися. Такі машини добре підходять для фарбування великих площ і нанесення жирного контуру. Для професійного майстра важливо мати кілька моделей, і вибирати між ними, залежно від характеру та складності малюнку, що наноситься.

Переваги та недоліки роторних тату машинок

Роторні тату машини набирають популярності через їх численні переваги, в порівнянні з індукційними моделями. Ці переваги включають:
  • Вага. Роторні машинки працюють за допомогою електромотора, який робить їх легшим і, отже, така тату-машинка простіше у використанні та її зручно тримати протягом кількох годин без особливих проблем.
  • Шум. Роторні машинки відомі своєю тихою та безшумною роботою, це перевага не тільки для тату майстра, а й для клієнтів.
  • Універсальність. Роторна тату-машинка ідеально підходить для підведення та розтушовування без необхідності налаштовувати кілька тату машинок та перемикатися між ними. Вони призначені для того, щоб майстер міг створювати лінії та зафарбування за допомогою одного апарата, просто змінюючи голки.
Однак роторні тату-машини не ідеальні і в деяких моментах поступаються індукцією:
  • Швидкий рух голки іноді ускладнює створення рядка, а глибина лінії та затінення часто складніше, ніж у індукційної тату-машинки.
  • У роторної машинки кількість пігменту за одне нанесення менше і для створення ідеальної тату потрібно проходити кілька разів по тому самому місцю.
  • Електромотор, він же ротор, більше піддається зносу та перегріву.
  • Також у роторних машинах дуже мало деталей і поломки, що часто повторюються, пов'язані саме з електромотором, а його ремонт і заміна істотно витратніші, ніж в індукційних апаратах.

Тату обладнання від I Piccadilly

Сьогодні вирішити яка роторна машинка краще для тату досить легко. Така модель повинна мати невелику вагу і бути зручною для майстра. Компанія I Piccadilly пропонує професійне обладнання для тату-салонів, яке допоможе набити складний художній малюнок. Невелика роторна тату машинка дозволить розвинути майстерність та уникнути помилок при внесенні пігменту під шкіру. Такий інструмент варто доповнити пігментами та витратними матеріалами, що дозволить створити оригінальне тату, яке прикрасить будь-яку людину.