Руйнівники міфів про перманентний макіяж

Далекі від істини міфи про перманентний макіяж цілком можна охарактеризувати як непереборну перешкоду, яка заважає більшості жінок стати яскравими та красивими незалежно від часу доби та інших обставин. У середовищі людей, які мають лише поверхове уявлення про техніку та особливості процедури, прийнято вважати татуаж хворобливою, неприємною та вельми нераціональною маніпуляцією, проведення якої може завдати здоров'ю непоправної шкоди. Насправді ж якісний перманентний макіяж – своєрідна чарівна паличка, яка дозволить виглядати природно та яскраво всупереч усім негативним факторам. Отже, що потрібно знати про перманентний макіяж - розглянемо популярні міфи і спростуємо не мають відношення до істини, але дуже поширені помилки.

Чи повністю зникає татуаж

Велика кількість жінок відмовляється від можливості завжди виглядати яскраво лише з однієї простої причини – серед непосвячених обивателів прийнято вважати, що перманентний макіяж залишиться на шкірі якщо не назавжди, то на кілька десятків років. Насправді ж при проведенні процедури татуажу барвник вводиться в епідермальні шари на глибину, що не перевищує 0,5 мм, тоді як при нанесенні татуювання ця величина становить від 2 до 5 мм.

У міру оновлення шкірного покриву барвник поступово виводиться у верхні її шари, що, слід зазначити, не супроводжується зміною контуру. Середня тривалість часу, протягом якого перманентний макіяж тримається на шкірі становить від двох до трьох років. При використанні барвників високої якості, а також за умови високого рівня професіоналізму майстра татуаж може протриматися до п'яти років, але не більше.

Однак не варто забувати, що в ряді випадків міфи про перманентний макіяж, що полягають у незмивному малюнку, який залишиться на шкірі на все життя, мають під собою реальне підґрунтя. Статися таке може у тому випадку, якщо при нанесенні татуажу використовувався неякісний пігмент або процедура проводилася некваліфікованим фахівцем. Попередити подібне більш ніж просто - достатньо знайти хорошого майстра, який дорожить власною репутацією.

Чи потрібно збривати всі волоски перед процедурою

Черговий міф, який набув широкої поширеності - необхідність видалення волосків за допомогою збривання або будь-якого іншого способу. Раніше, коли перманентний макіяж тільки починав свій шлях до популярності, подібна вимога мала раціональний характер, і було обумовлено необхідністю повністю змінити форму брів та використанням апаратури низької якості.

Тепер перед проведенням процедури потреба видалення рослинності відсутня повністю. Сучасні техніки дозволяють зробити татуаж навіть за наявності досить буйної рослинності. Більше того, наявність волосків має обов'язковий характер, що обумовлено рядом наступних факторів:

  • для якісного виконання макіяжу майстру необхідно враховувати природну форму брів;
  • має значимість напрямок росту волосків та їх кількість.
Таким чином, вимога про збривання волосків є нераціональною і цілком може говорити про низький рівень професіоналізму майстра.

Чи дуже це

Чергова перешкода на шляху жінок до краси – міф про те, що процедура нанесення перманентного макіяжу супроводжується болючими відчуттями. Цей міф дуже далекий від істини. В першу чергу не слід забувати про те, що при проведенні процедури використовуються більш щадні техніки, ніж, наприклад, при нанесенні тату, що дозволяє істотно зменшити неприємні відчуття.

По-друге, повністю позбавитися болю можна за допомогою використання різноманітних засобів, що володіють анестезуючими властивостями:

Важливо враховувати, що з нанесенні малюнка область брів використання анестетиків перестав бути обов'язковим. А ось при татуажі губ, біля війної області і повік застосування знеболювальних засобів необхідне.

Тривалість сеансу

Загальна тривалість сеансу залежить від обсягу, характеру та специфіки робіт. Загалом процес нанесення барвника на підготовлену ділянку шкірних покривів займає не менше тридцяти хвилин. А якісному татуажу обов'язково передують такі процедури:
  • вибір та промальовування форми;
  • підбір фарбуючого пігменту відповідно до індивідуальних особливостей шкіри та волосся;
  • нанесення анестезуючої речовини.
Крім того, не варто забувати, що більшість кваліфікованих майстрів виключають можливість нанесення малюнка на дві частини особи в рамках одного сеансу. Тобто, щоб «намалювати», наприклад, брови та очі, жінці буде потрібно відвідати майстра щонайменше двічі.

Чи можна забути про декоративну косметику після перманентного макіяжу

Це не зовсім так. Перманентний макіяж спочатку позиціонується як своєрідна опорна база, яка допоможе швидко і якісно нанести декоративну косметику. Крім того, одним із основних завдань татуажу є надання жінкам можливість виглядати більш привабливо та яскраво.

Необхідність нанесення декоративних косметичних засобів може бути відсутнім у тому випадку, якщо жінка планує використовувати лише непомітний денний макіяж. У цьому випадку татуаж дозволить їй виглядати яскраво та привабливо.

Якщо є необхідність нанесення вечірнього макіяжу, обійтися без косметики не можна. Подібні варіанти татуажу виглядають надто яскраво та зухвало, що не завжди доречно. Саме тому при відвідуванні майстра жінкам завжди слід враховувати поради фахівця.

Чи з'являються набряки

Не менш поширеним міфом є хибна думка про те, що нанесення перманентного макіяжу супроводжується появою сильних набряків. На жаль, подібне справді можливо, якщо, наприклад, роботу проводить некваліфікований майстер, у ході процедури використовуються барвники низької якості або застарілі варіанти техніки нанесення. У інших ситуаціях набряки – трохи більше, ніж міф. Незначна набряклість шкірних покривів, побачити яку неозброєним оком практично неможливо - явище цілком допустиме, особливо в тому випадку, якщо жінка має тонку чутливу шкіру. Однак і подібний варіант є на сьогоднішній день надзвичайною рідкістю.

Чи перестають рости волоски після процедури перманентного макіяжу

Як вже було сказано вище, процедура нанесення перманентного макіяжу передбачає введення барвників на глибину, що не перевищує 0,5 мм. Волосяні фолікули розташовуються значно глибше, що виключає можливість їх травмування. Таким чином, ризик повністю втратити рослинність після нанесення татуажу виключено повністю.

Отже, перманентний макіяж – зручний інноваційний винахід сучасності, який дозволяє жінкам виглядати яскраво та привабливо незалежно від обставин та часу доби.

Але варто пам'ятати, що для отримання дійсно якісного татуажу, який протримається максимально довго і виглядатиме природно, необхідно знайти професійного майстра.

Фахівець підбере техніку та фарби відповідно до індивідуальних особливостей шкіри клієнтки, а також допоможе вибрати відповідний варіант татуажу, який підкреслить переваги та майстерно приховає незначні недоліки.