Чому виникає алергія на тату-фарбу? Особливості складу пігментів

Сьогодні нанесення тату повністю безпечне та виправдовує всі очікування клієнта. При використанні брендових витратних матеріалів алергія на тату фарбу практично неможлива. Відомі виробники приділяють величезну увагу всім компонентам, що входять до складу фарби. Хоча від алергічних проявів немає абсолютного захисту, така реакція організму виникає лише у поодиноких випадках.

Небезпека алергії

Алергія на тату-фарбу є реакцією організму на сторонні компоненти, яка призводить до запалення шкіри і її лущення. У разі використання професійних витратних матеріалів такі наслідки можуть виникнути лише у разі індивідуальної непереносимості. Насамперед потрібно знати з чого роблять фарбу для тату, що дозволить виключити сумніви щодо безпеки такої процедури. Хороший пігментний розчин є нейтральним для шкіри, а його компоненти не містять шкідливих речовин.

Досвідчений майстер завжди проводить попередню перевірку на алергічні реакції, що дозволяє виключити навіть незначні прояви. У цьому випадку клієнт може не сумніватися як виконані роботи. Важливо не тільки знати, як перевірити тату фарбу на алергію, але й оцінити фактори ризику.

  • підлітковий вік – неповнолітнім набивати тату не рекомендується. Молодий організм ще повністю сформований, і з часом, малюнок деформується. Крім того, процес зміни шкіри призведе до спотворення кольорів та можливих алергічних проявів;
  • стан шкіри – шкірний покрив людини не завжди ідеальний, і різні дерматити можуть ускладнити процес загоєння після татуювання. Нанесення малюнка категорично протипоказано на родимки, місця ураження шкіри псоріазом або у разі сильного дерматиту;
  • загальне самопочуття – утримаються від нанесення тату стоїть за наявності активних запальних процесів. Підвищена температура, озноб, кашель чи риніт можуть мати найнесподіваніші правління. У цьому випадку навіть алергія буде найменш небезпечним для здоров'я наслідком;
  • чутливість шкіри – знижений больовий поріг деяких ділянок тіла може стати причиною проблем. Висока кількість нервових закінчень гарантує болючі відчуття на кожен удар голкою. Татуювання на такому місці буде нерозумним рішенням і може викликати алергічну реакцію;
  • схильність до алергії – такі люди зазвичай знають про цю особливість організму і варто обов'язково попередити майстра. Подібна алергія має індивідуальні прояви і перед нанесенням тату слід перевірити реакцію організму на вибраній ділянці тіла.

Чому виникає алергічна реакція на тату?

Наслідки, викликані мікротравмами шкірного покриву, полягають у почервонінні. Якщо виникла алергія на тату фарбу, що робити може вирішити лише досвідчений майстер. Щоб виключити негативні наслідки, слід використовувати лише професійні тату-фарби. Продукція Eternal, Intenze та Allegory позбавлена таких недоліків та нейтральна для шкіри. Придбання витратних матеріалів відомих брендів буде найкращою гарантією відсутності алергії на фарбу.

Тату-фарби з високим вмістом сполук ртуті та металів небезпечні та здатні доставити чимало проблем. Найбільш частим фактором ризику є недостатнє очищення пігменту та наявність у фарбі шкідливих речовин. Визначити, чи може бути алергія на тату фарбу можна за допомогою попередньої діагностики. Такий метод найточніший і дозволить виявити всі можливі ризики при нанесенні татуювання.

Особливості складу тату-фарби

Сучасні фарби нанесення тату виготовляються на основі натуральних компонентів. Такий пігментний розчин зазвичай не містить складних хімічних сполук. Але навіть такий підхід не може повністю виключити ймовірність негативної реакції організму. Алергія на червону тату фарбу нерідко виникає через вміст у ній гідрату заліза або сульфіду ртуті. Непереносимість таких компонентів індивідуальна залежить від особливостей організму.

У деяких людей може виникнути алергія на чорну тату фарбу. Це спричинено підвищеним вмістом у пігменті оксиду заліза. В якості альтернативи можна вибрати склади, засновані на з'єднаннях вуглецю або компешеве дерево, що містять. Якщо виникла тату алергія на білу фарбу, слід вибрати пігментний склад із мінімальним вмістом оксиду титану або цинку.

Що робити при алергії?

При нанесенні татуювання на шкірі утворюється безліч мікротравм від удару голкою. Підсилює почуття дискомфорту та внесення пігменту. Внаслідок таких операцій відбувається запалення шкіри, яке не варто плутати з алергією. Після використання заживляючих гелів шкіра повністю відновлюється, а на тілі залишається красивий малюнок. Алергічна реакція, навпаки, проявляється за кілька днів. У цьому випадку призначають антигістамінні препарати, що усуває негативні наслідки від внесення пігменту під шкіру.

Призначення лікарських засобів при алергії допускається лише лікарем, що виключить помилки у лікуванні. Для повного одужання зазвичай досить короткого курсу, тривалістю 7-14 днів. У разі лущення також призначаються креми, які допоможуть зберегти незмінними всі деталі татуювання.

Як убезпечити себе при тату

Причиною виникнення алергії найчастіше стають підроблені фарби чи пігменти невідомого походження. Такі витратні матеріали не лише виробляються у невідповідних умовах, а й мають невідомий хімічний склад. Бажаючим вибити малюнок на тілі слід знати, що алергія на фарбу для тату Intenze, Eternal та Allegory зустрічається вкрай рідко і не загрожує здоров'ю. Простий шкірний тест допоможе позбавитися побоювань і гарантує, що татуювання не доставить проблем.