Чому тату пливе? Хто винен - майстер чи замовник

Добре зроблене татуювання – це красиво, це цікаво і це один із шляхів самовираження особистості. Але завжди замовник залишається задоволений тим, що було зроблено? Ми розповімо про неприємності, які можуть статися з татуюванням: чому тату пливе, чому сходить фарба з тату та чому виникає алергія після татуювань.

Чи є причини не робити татуювання?

Татуювання мають суворі медичні протипоказання:
  • онкологія, інфікування ВІЛ, гепатит;
  • захворювання, пов'язані з порушенням зсідання крові (тромбоцитопенія, фібриноспені, гемофілія);
  • цукровий діабет, починаючи від середнього ступеня тяжкості та вище.
Але буває таке, що є сильне бажання зробити тату і немає протипоказань, а після процедури починаються проблеми із зовнішнім виглядом татуювання. Як же цього уникнути та мінімізувати ризики?

Куди попливло зображення?

Чому пливуть татуювання? Тільки 10% всіх таких неприємностей, які можуть статися з тату після нанесення, виходять від замовника. Це буває при неправильному догляді за малюнком після процедури (тому обов'язково, пунктуально та педантично виконуйте всі вказівки). Інші відсотки відповідальності за невдачу лежатимуть на майстрі, який її робив. Тому що  тату-майстер зобов'язаний ретельно підбирати обладнання та матеріали і правильно їх використовувати. 

Контури тату пливуть із кількох причин.

  1. Неправильний вибір фарби за властивостями - якщо для малювання контурів взяли фарбу, яка за своїми властивостями не призначена для подібної роботи. Наприклад, високоякісна фарба для тату Intenze True Black категорично не призначена для цього. Їй роблять лише тіні або заповнення фону.
  2. Татуювання пливе тому, що було неправильно нанесене - якщо ту ж фарбу для тіні вколоти занадто глибоко, то вона почне просочувати все навколо. Така тату виглядає так, ніби була намальована кульковою ручкою та побувала під дощем.
  3. Кордон татуювання може розпливатися, якщо малюнок містить дуже велику кількість дрібних деталей і є надто деталізованим для свого масштабу.

Куди йде фарба?

Коли злазить фарба з тату, малюнок блисне і з'являються прогалини. Це не дуже страшно, тому що коригується при повторних візитах, але неприємно.


Таке буває з кількох причин:

  • була порушена техніка нанесення;
  • фарба проникла зовсім неглибоко, торкнувшись лише найвищого шару епітелію;
  • у клієнта високі показники виділення лімфатичної рідини, яка «вимила» пігмент, у цьому випадку сходить фарба з тату в перші години після нанесення;
  • малюнок був нанесений по рубцевій або фіброзній тканині;
  • за татуюванням неправильно доглядали, або не доглядали зовсім.
Може бути ще одна причина - якщо з тату відходить фарба, то причина - сам барвник. Неякісні фарби для татуювань періодично з'являються у майстрів і завдають чимало бід, тому що можуть провокувати алергічні реакції, змінювати колір і розпливатися неясними плямами абсолютно так.

Як уникнути неприємностей і не помилитися з вибором?

Якщо тату-майстер має достатній досвід та відповідальність, якщо він використовує якісні матеріали та гарне обладнання, то виконане ним татуювання не принесе нічого, крім найпозитивніших емоцій для клієнта. Наш інтернет-магазин пропонує сучасні фарби для татуювань від відомих світових брендів. Такі склади абсолютно інертні, а отже, не викликають алергій. Вони проходять необхідну сертифікацію та повністю відповідають усім вимогам як щодо безпеки для людського організму, так і за характеристиками кольору та стійкості. У нашому асортименті представлені такі бренди: Застосування цих складів дає гарантію чітких меж, яскравих кольорів та відсутності будь-яких проблем із татуюванням у майбутньому. Вони мають постійний попит у досвідчених майстрів і тату-салонів з хорошими відгуками.

Ті майстри, хто працює з такими фарбами і застосовує високорівневе обладнання (прикладом може служити тату-машина FANTOM BISHOP ROTARY)практично не стикаються