Плюси і мінуси одноразових і багаторазових витратних матеріалів для нанесення татуювань

Процес нанесення татуювань заснований на використанні витратних матеріалів, призначених для одноразового та багаторазового застосування, та забезпечують безпеку та стерильність процедури. Важливо вміти орієнтуватися у різноманітності широкого спектру інструментів, робити вибір на користь економних варіантів, не жертвуючи при цьому показником якості. Що таке розхідники в тату, у чому переваги та недоліки багаторазових та одноразових матеріалів – розглянемо далі.

Огляд витратних матеріалів для татуювання

Процес створення татуювання має на увазі використання широкого спектру витратних матеріалів, підрозділити які можна на одноразові та багаторазові. Розглянемо їх переваги і недоліки, і навіть розберемо, які розхідники не можна піддати стерилізації, наприклад, через конструкційних особливостей, що можна застосувати повторно з метою отримання економічної вигоди.

Модулі та голки

Витратники для тату машинки, зокрема, голки і модулі, позиціонуються як одноразові інструменти. Неможливість повторного використання модулів обумовлено обмеженим ресурсом поворотного механізму, тривалість якого не більше семи – восьми годин.

Заточування, а також стерилізація голок також не передбачена їхньою конструкцією. На користь зазначеного аспекту можна навести такі факти:

  1. Очищення голок може становити небезпеку для майстра, наприклад, існує ризик зараження рядом інфекційних захворювань.
  2. Повторне заточування голок після стерилізації неможливе в побутових умовах. Інструменти, що пройшли таку обробку, є непридатними для подальшої експлуатації.
  3. Процедури стерилізації, що проводяться за допомогою високих температур або хімічних речовин, призводять до псування металу, з якого виготовлені голки.
Як правило, вартість голок спочатку закладається у загальну ціну тату. Тобто майстер зобов'язаний забезпечити клієнту повну безпеку, використовуючи стерильні одноразові інструменти.

Витрати для повторного використання

Деякі розхідники тату цілком можна піддавати стерилізації. Познайомимося дещо ближче до так званих економічних матеріалів для створення татуювань:
  1. Типси або носики для голок. У сучасних модулях вони представлені у вигляді пластикових одноразових елементів, тобто стерилізувати їх не має сенсу. Безпосередньо знімні типси застосовуються тільки з премейдами. Слід зазначити, що деякі майстри воліють працювати «по-старому», оскільки сталеві носики забезпечують краще ковзання, а також зменшення люфту голка.
  2. Тримачі. Зазначені розхідники для тату представлені у варіантах для одноразового та багаторазового використання. Перші виготовляються із пластику, другі – з якісної сталі. Багаторазові тримачі чудово переносять процедуру стерилізації і повністю зберігають початкові властивості після проведення обробки.
  3. Ковпачки для фарби. Сучасні виробники розхідників все частіше реалізують палітри в індивідуальних упаковках, відповідно, необхідність придбання окремо ковпачків відсутня.
До витратних матеріалів для тату можна також віднести фарбу. Однак цей невід'ємний елемент роботи майстра апріорі є одноразовим. Але слід пам'ятати, що фарби також мають терміни придатності, після яких використовувати матеріал не можна.

Плюси та мінуси одноразових та багаторазових розхідників

Різниця між інструментами для одноразового та багаторазового використання дуже значна. В даному випадку можна навести різні аспекти, серед яких безпека майстра та клієнта, економічна вигода, зручність використання. Вибираючи між двома варіантами, важливо врахувати такі аспекти:
  1. При виборі одноразового комплекту для виконання одного тату буде потрібна постійна зміна наконечників, які підбираються відповідно до складності малюнка. Тобто для виконання складної тату може знадобитися кілька таких комплектів, що дуже незручно і затратно. У випадку з багаторазовими інструментами фінансовий зиск та зручність використання більш ніж явні.
  2. Інструменти для багаторазового використання значно дорожчі за одноразові витратні матеріали. Однак у перспективі майбутнього їх покупка дозволить суттєво заощадити.
  3. Налаштовуваність. Один із найважливіших критеріїв вибору. Налаштувати одноразові інструменти дуже складно, чого не можна сказати про багаторазові. У рамках другого варіанта можна комбінувати елементи відповідно до особливостей роботи, що виконується, що дуже зручно.
Отже, кожен майстер рано чи пізно замислюється над питанням, де купити  для тату, які торгові точки пропонують найбільш якісну продукцію та приємні ціни. Зазначимо, що асортимент нашого магазину представлений багаторазовими та одноразовими інструментами високої якості за прийнятною вартістю. Матеріали багаторазового використання відмінно витримують термічний та хімічний вплив, повністю зберігаючи якість та форму. Втім, ви можете переконатися в цьому самостійно, заглянувши на сторінки нашого магазину.