Помилки майстра-початківця

Перманентний макіяж – складна та багатошарова процедура, якій потрібно ретельно навчатися. Недооцінка, непрофесійний підхід можуть призвести до надто поверхневого ставлення та плачевних наслідків. В результаті час і ресурси будуть витрачені, клієнт скривджений і незадоволений результатом, а загальний, ще такий хисткий, авторитет - підкошений. Але, як відомо, обізнаний – отже, озброєний.

Які помилки робить майстер-початківець?

Представляємо вам кілька факторів, що "нагадують", які допоможуть триматися мети. Візьмемо, наприклад, класичного візажиста, який із радістю в будь-якому салоні краси зробить святковий макіяж. Що ми очікуємо: правильного використання бази, коригування овалу обличчя, виділення палітрою кольорів очей і губ. Що можемо отримати теоретично ділиться на два варіанти:
  1. Ідеальний. Найбільш бажаний для всіх результат події, коли все збігається з власними очікуваннями та бажаннями;
  2. Альтернативний. Коли замість індивідуального підходу візажист використовує ресурси за підручником, не звертаючи увагу на додаткові моменти. І начебто тіні нанесені, і брови підведені, і кольорова гама збігається, але все зроблено без особистісного підходу універсально.
А до чого це ведеться: до навчання мають входити не лише ази. Стати майстром перманентного макіяжу за 2-3 дні просто неможливо. Це великий працю, що починається з основних курсів або школи ПМ, потім практика, якнайбільше практики. Деякі на цьому етапі свій процес навчання зупиняють, аргументуючи це тим, що клієнтська база (яка-ніяка) вже є, диплом – є, навіщо щось ще?

Всесвітній прогрес не стоїть на місці, з кожним днем з'являються нові технології, створюються нові фарби та обладнання. Безперечно, іноді старе і перевірене набагато краще за "необкатаних" новинок, які не завжди вселяють довіру. Але, як правило, саме ці новинки допомагають робити свою роботу якісніше, швидше. Може і банально, але можна порівняти на прикладі ручок для татуажу: "Cotty", китайського виробництва, яка колись була дуже популярна в нашій і близько лежачих країнах, і "Biomaser", що з'явилася порівняно не так давно, але вже завоювала серця багатьох майстрів свій маневреністю та ергономічністю. Також Вас може зацікавити машинки для татуажу, голки або картридж тату.

Запам'ятайте, головна ознака людини, яка сформувалася як майстер татуажу, - це постійний і стабільний розвиток. Самовпевненість має бути присутня, але її надлишок може призвести до ситуації, коли під питанням стане подальший результат кар'єри. Відвідування курсів підвищення кваліфікації, виставок та лекцій, семінарів та майстер-класів - це те, на чому не можна економити, це вкладення у Ваше ім'я, особистість, професію.