Чи потрібна майстру татуажу медична освіта?

Чи потрібна майстру татуажу медична освіта? Питання досить складне і неоднозначне. З одного боку, перманентний макіяж – це процедура суто косметична, з іншого боку, застосування анестезії, травмування шкірних покривів, спостереження за процесом загоєння – зазвичай, щоб цим займатися, медична освіта потрібна. Так Так чи НІ?

Читка відповідь відразу – ні, не потрібно!

Щоб не зволікати. Послуги з проведення татуажу є суто побутовими, тому особа, яка їх надає, може не мати медичної освіти. Чому? Медичною послугою вважається медичне втручання або комплекс таких, спрямованих на профілактику, діагностику та лікування захворювань або медичну реабілітацію. Татуаж на таке навіть не схожий. Тому питання на проведення   татуажу чи потрібна медична освіта, має чітку негативну відповідь.

Єдине обмеження – майстри татуажу немає прав проводити анестезію з допомогою ін'єкцій. Для цієї галузі використовується тільки аплікаційна анестезія, широко представлена в нашому інтернет-магазині.

Тоді що точно потрібно?

Майстер зобов'язаний знати основи анатомії, ознаки шкірних інфекцій, основи допомоги при алергічних реакціях, санітарно-епідеміологічні вимоги до режиму роботи організацій, які надають косметичні послуги.

Майстер зобов'язаний вміти проводити розрахунок вартості, проводити спілкування з клієнтом, дотримуючись норм професійної етики, виконувати експлуатацію та зберігання обладнання, що застосовується відповідно до діючих закладених правил.

Ну і, звичайно, робити гарний та якісний татуаж.

Незважаючи на те, що періодично лунають заклики запровадити обов'язкову медичну освіту для деяких класів працівників б'юті-індустрії, після огляду деяких «жертв салонів краси» приходить розуміння, що для майстрів татуажу слід було б швидше запровадити обов'язкову художню освіту – це було б корисніше і не так травмувало психіку оточуючих.

Зараз, щоб працювати майстром татуажу, достатньо пройти спеціалізовані курси з певною кількістю годин, присвячених кожній тематиці, в тому числі медицині. Однак таких майстрів випускається більше, ніж зараз того вимагає ринок індустрії краси, тому, якщо Ви хочете досягти реальних успіхів у цій галузі, то на запитання чи потрібна медична освіта для татуажу, дасте трохи іншу відповідь.

Наскільки непотрібна майстру медична освіта?

На питання, чи потрібна майстру татуажу медична освіта, є категорична відповідь, яка не належить до юридичного та правового аспекту.

Ідеальний сучасний майстер татуажу – це талановитий художник і психолог, але все ж таки здобув при цьому підтверджену дипломом медичну освіту. Так Ви відразу залучаєте не тільки клієнтів, а й роботодавців з провідних косметичних салонів і сильно спрощує собі життя в середовищі, що кишить конкурентами.

Розуміння правил функціонування організму дасть Вам величезну перевагу та можливість без моральних втрат виходити з більшості складних ситуацій, які можуть виникати у практикуючого майстра татуажу (алергічні реакції, набряки, погане загоєння, виникнення глибоких гематом та інші випадкові неприємності). про татуаж, чи потрібно йому медичне освіту, відповідь необхідно давати позитивний.

Тому, якщо Ви хочете досягти успіху в цій галузі, швидко просуватися кар'єрними сходами і почуватися захищено навіть при змінах законодавства, то постарайтеся все ж таки отримати медичну освіту для проведення татуажу.

Кілька порад для початківців

Для того щоб стати затребуваним майстром перманентного макіяжу потрібно не так вже й багато - багаж досвіду, гарне обладнання, відгуки захоплених клієнтів. Щоб   це знайти, доведеться пройти досить складний і звивистий шлях.

Найголовніше – якісне навчання основ перманентного макіяжу. Техніку постановки руки та розуміння своєї відповідальності дуже важко знайти самостійно, тут Вам потрібні хороші викладачі. Друге – обладнання, матеріали, аксесуари. Неможливо стати хорошим майстром, використовуючи пекельно вібруючу машинку для татуажу, замовлену на китайському сайті. Не можна уявити результат процедури, працюючи з барвниками, що дають нерівномірний ефект.

Добре, що це єдина сфера, де ми можемо допомогти Вам не тільки словом, а й ділом – наш інтернет магазин пропонує машиники для татуажупігменти провідних світових виробників та багато іншого, що дозволить не боротися з обладнанням та матеріалами, а працювати ними та отримувати задоволення від процесу. Сподіваюся, ми змогли зрозуміло відповісти на таке неоднозначне питання, чи потрібна майстру татуажу медична освіта. Перманентний макіяж – це не так просто як здається на перший погляд, але працьовитість, чесність та об'єктивність по відношенню до себе та знання юридичних аспектів діяльності – ось запорука успіху Вашої професійної діяльності.