Нагадування про колористику

Здавалося б, при сучасних можливостях та обладнанні кожен майстер татуажу здатний створити шедевр на "рівному місці". Чи так це? Безперечно, правильно підібране за технічними характеристиками обладнання значно спрощує деякі аспекти, але воно ніколи не допоможе вам вибрати відтінок пігменту, що підходить саме для цієї клієнтки і уникнути прояву фіолетових губ або синюшних брів. Адже тут править її величність колористика.

Той, хто вважає, що за наявності десятка-двох пігментів можна "потрапити" в ціль методом виключення, - глибоко помиляється. У кожному конкретному випадку вибір фарби коштує дуже гостро, той самий колір може по-різному виглядати:

  • у флаконі;
  • на розтиранні;
  • відразу після процедури;
  • у період загоєння;
  • цілком загоєний;
Достатньо варіантів, чи не так? Тому при роботі з клієнтами повинні бути як логічні роздуми (підбір за кольоротипом і т.д.), так і інтуїтивні і знання на практиці знання. 14px;"> Корисна порада: ведіть облік та картотеку своїх клієнтів та використаних на них пігментів. Навіть якщо це був дво- чи три компонентний мікс, не полінуйтеся записати зрозумілою для себе мовою, як саме ви її отримали. Таким чином, можна буде в майбутньому освіжити татуаж, відштовхнутися, чи потрібно отримати такий же ефект або навпаки, створити щось, що кардинально відрізняється.

Крім кольору, потрібно враховувати вік та стан шкіри пацієнтки, це з більшою ймовірністю дасть вам інформацію щодо подальших процедур. Коли база клієнтів невелика, ймовірно, ви зможете тримати подібну інформацію в пам'яті, проте зі збільшенням кількості клієнтів (чого ми вам щиро бажаємо), така інформація може змащуватися і плутатися.

Можливо, не всі знають, але на підсумковий колір впливає також глибина введення пігменту. Зазвичай вона регулюється рукою майстра (як на ="font-size: 14px;">машинці Giant Sun) або настарівається на апараті ПМ (машинки Goochie, Charmant, Biomaser), найчастіше 0,5-1 мм, варіюється від типу шкіри, ділянки і т.д. Це означає, що на потрібній глибині на рівні середнього шару дерми фарба фіксується і після загоєння зберігається стійкий ефект. В іншому випадку, якщо глибина проникнення була недостатньою, пігмент може не зафіксуватися і "вийти" разом з скоринкою, що відходить, залишивши лише світлий слід.

Намагайтеся розкрити собі властивості всіх доступних пігментів, починаючи від їх складу, закінчуючи поєднанням. Якщо ви оформляли у нас замовлення, можливо, могли чути від менеджера, що, наприклад, унікальні американські пігменти SofTap поділяються на теплі, прохолодні і нейтральні. І лише правильне їх поєднання принесе очікуваний результат, тому що в теплих пігментах дуже багато почервоніння, а в холодних навпаки - занадто багато зеленців (з крайнощів у крайність). У такому випадку дуже доречною буде вже згадана картотека клієнтів і записаний алгоритм змішування пігментів.