Якими мають бути пігменти для татуажу?

Дедалі більше обертів набирає передсвяткова метушня: новорічні вогники, прикраси… І, звичайно ж, нові зачіски та макіяж – одне з перших завдань кожної дівчини. А щоб під час запального корпоративу не переживати, що червона помада розмажеться і «перетвориться на гарбуз», необхідний перманентний макіяж. На щастя майстрів ПМ сьогодні є колосальний вибір відтінків і виробників фарб. Однак є й відносно нова тенденція використовувати, крім перманентних фарб – татуювальні. Давайте розберемося, як це працює?

Якими повинні бути пігменти для перманентного макіяжу?

Головна вимога – безпека. Якісні пігменти від перевірених виробників у жодному разі не повинні містити йод, хлор чи бром!  Татуаж - це робота в першу чергу з обличчям людини і допустити помилок не можна в жодному разі! Але будь-яка фарба, як не крути – це хімія, тому важливо, щоб пігменти були:
  • гіпоалергенними;
  • стійкими (мінімальна міграція в інші кольори);
  • зручними у нанесенні (ідеальна щільна текстура, яка не розпливатиметься);

У чому принципова різниця татушних та перманентних фарб?

Справа в тому, що шкіра на обличчі відрізняється за своєю однорідністю та наявністю підшкірно-жирової кулі від шкіри по всьому тілу. Тому особа швидше зазнає вікових змін і пігмент має бути, відповідно, м'яким. Це означає, що він повинен з часом «виходити» і ставати блідішим (у жодному разі не йти в інший колір!). Це на користь людини, оскільки вчасно виконана корекція дає можливість підредагувати бажане без сильних витрат. Але чому з тату-пігментами слід працювати обережніше? Справа в тому, що їх PH найчастіше кислий або лужний, що у свою чергу на ніжній шкірі обличчя, а особливо на повіках, може спровокувати подразнення. Це не стосується всіх фарб для тату, проте теж має місце бути. У той час як татуажні пігменти спочатку виконані з нейтральним PH, який буде м'якшим та безпечнішим.

Як бути?

По-перше, все залежить від професіоналізму майстра. Грамотний підхід, знання колористики та втілення її на ділі творять грандіозні речі: як татушними, так і перманентними фарбами!;

По-друге, просто купити тату фарбу мало. Необхідно знати, хто її виробник, чи це оригінальна фарба, і обов'язково стежити за термінами придатності та умовами зберігання. Бо навіть найякісніший пігмент з часом втрачає свої властивості. Ми з гордістю пропонуємо Вам фарби Інтенз та Етенрал, які на 100% оригінальні та мають величезну кількість відтінків. Якщо Ви плануєте підібрати пігменти для татуажу, при найменших сумнівах сміливо звертайтеся до наших менеджерів, ми впевнені, серед багатьох пігментів знайдуться ті, що торкнуться Вашої уваги!