Як відбувається знеболювання під час татуажу і тату

Сучасні салони татуажу надають послуги відповідно до найкращих світових стандартів, що передбачає використання професійного обладнання та якісних косметичних препаратів. Один із важливих моментів комфортного нанесення тату – застосування анестезії. Існує чималий вибір ефективних засобів для зняття неприємних відчуттів, що дозволяють проводити татуаж без негативних моментів.

Чи завжди необхідно знеболювання

При створенні перманентного макіяжу майстер вводить склад, що фарбує, у певні шари шкірного покриву. Процедура проходить із застосуванням невеликих голок. При мікроблейдингу використовуються найтонші леза. Подібні дії незначно травмують шкіру і викликають помірні болючі відчуття.

Позбавлення відвідувача від дискомфорту є обов'язковим етапом виконання татуажу. Завдяки застосуванню анестезії вдається значно підвищити якість послуги:

  • майстер може зосереджено працювати над замовленням відвідувача;
  • клієнт спокійно чекає на результат, не відволікаючись на неприємні відчуття.
Знеболюючі засоби застосовуються при нанесенні тату на будь-які ділянки тіла. Найбільш неприємні відчуття можуть виникнути при татуажі губ та повік. Робота з цими чутливими зонами обличчя ніколи не обходиться без анестетиків.

Види анестезії

Знеболення, що використовується в процесі виконання татуажу, має два основні різновиди. Анестезія може бути:
  • первинної;
  • вторинної.
Первинне знеболювання застосовується на початок процедури і діє під час всього сеансу. Вторинне потрібно після завершення робіт. Завдяки використанню анестетиків неприємні відчуття повністю відсутні будь-якому етапі нанесення тату.

Щоб досягти надійного знеболювального ефекту, у процесі виконання татуажу застосовуються:

  • аплікації;
  • ін'єкції.
Аплікації - провідний спосіб анестезії, який використовується більшістю салонів і підходить для всіх ділянок тіла. Ін'єкційне знеболювання вважається застарілим методом. Іноді його застосовують при татуажі губ чи повік.

Переваги знеболювальних аплікацій

Аплікаційна анестезія має на увазі місцеву дію на поверхневі шари шкіри, без проникнення в кров і глибоко розташовані тканини. Завдяки таким особливостям аплікації вважаються найбільш безпечним засобом позбавлення від дискомфорту та хворобливості. Інші плюси аплікаційної анестезії:
  • відсутність серйозних протипоказань до застосування;
  • добра переносимість більшістю відвідувачів;
  • універсальність (аплікації застосовують під час роботи з тату-машинками, при виконанні апаратного або ручного татуажу).
Після аплікаційної анестезії ефект настає через 10-15 хвилин і підтримується щонайменше 4 годин. Застосування такого способу знеболювання не заважає контролювати глибину проникнення голки, завдяки чому зображення виходить симетричним та рівномірно забарвленим. Метод не належить до сфери медицини та не вимагає від майстра володіння відповідним дипломом.

Сутність ін'єкційного методу анестезії

При ін'єкційному знеболюванні виконується укол у необхідну ділянку тіла. У цьому використовується спеціальний фармакологічний препарат. Метод має ряд переваг та недоліків:
  1. Ефект після ін'єкції настає досить швидко, через 5-6 хвилин, проте є недовго. В середньому він може зберігатись протягом 1,5-2 годин.
  2. У деяких випадках на засіб, що використовується, розвивається алергія, що вимагає тимчасової відмови від нанесення тату та надання клієнту термінової допомоги. Саме з цієї причини багато салонів татуажу уникають використання ін'єкційної анестезії і віддають перевагу аплікаційному методу.
Інші недоліки ін'єкцій – незручність контролю глибини проникнення голки, ймовірність деформації м'язів, що веде до несиметричності зображення. Крім того, уколи можуть виконуватися тільки медиком. Такий момент також незручний, т.к. сама по собі професія тату-майстра не вимагає медичної освіти.

Кращі знеболювальні засоби

Найбільшою зручністю у використанні відрізняються анестетики татуажу, що випускаються у формі крему або гелю. Такі засоби не викликають складнощів у застосуванні, роблять весь процес нанесення тату максимально комфортним та безпечним. Вибрати якісний та недорогий продукт для аплікаційної анестезії можна в Інтернет-магазині «IPiccadilly».  : Після виконаного татуажу та застосування анестезуючих засобів обов'язковий правильний догляд за шкірним покривом. Це допомагає уникнути розвитку небажаних станів у вигляді набряклості чи роздратування.

На нашому сайті є широкий вибір засобів, рекомендованих до використання після відвідин тату-салону. В наявності якісні та безпечні креми та гелі, що швидко відновлюють, пом'якшують шкіру будь-якого типу.

Використання сучасних препаратів, призначених для знеболювання при татуажі, допоможе зробити процедуру комфортною та приємною. Завдяки застосуванню засобів для відновлення та загоєння шкіри нанесення тату не викличе жодних наслідків чи негативних емоцій, а результат роботи майстра отримає високу оцінку кожного відвідувача.