Як правильно засмагати, якщо на тілі є тату?

Помірне перебування на сонці приносить людині безперечну користь, проте надмірне захоплення засмагою може негативно відбиватися на здоров'я шкірного покриву і всього організму. Тривале перебування під ультрафіолетовими променями також шкодить людям, які мають на тілі татуювання. Агресивна дія сонця негативно впливає на стан картинки, погіршує її зовнішній вигляд та позбавляє естетичності. Щоб отримати повноцінну засмагу і зберегти красу зображення, нанесеного на тіло, необхідно дотримуватися рекомендацій тату-майстрів та косметологів, описаних далі.

Чи можна засмагати на сонці, маючи на тілі тату

Наявність татуювання не є протипоказанням до прийому сонячних ванн, проте вимагає дотримання певних правил і рекомендацій. Це дозволяє довго зберігати яскраві фарби та запобігати опікам шкірного покриву.

Будь-яке татуювання з часом позбавляється своєї яскравості та виразності. Щоб підтримувати її якомога довше у первісному вигляді, необхідно забезпечити шкірі правильний догляд та захист. Знаходження на сонці без вживання адекватних заходів завдає шкоди навіть найстійкішому зображенню, сприяє більш швидкому знебарвленню картинки.

Корисно знати! Більше інших вигорянню схильні до червоного і чорного кольорів, присутні в нижньому візерунку. Незважаючи на це фахівці не рекомендують уникати подібних відтінків при нанесенні тату. Ефективним способом, який допомагає зберегти подібні тони, є обробка шкіри захисними кремами або гелями.

Що відбувається з татуюванням, якщо не захищати від сонця

Тривале вплив сонячних променів здатне позбавити яскравості та виразності будь-які фарби. Не є винятком і чорнило, яке використовується майстрами при нанесенні татуювань. Перебування на сонці протягом тривалого часу, без використання спеціальних засобів, здатне обернутися багатьма негативними наслідками:
  • втратою сегмента малюнка;
  • помітним освітленням, потьмаренням фарб;
  • погіршення чіткості зображення;
  • нерівномірність тонів.
Крім перерахованих проблем, ненормована засмага здатна провокувати розвиток раку або опіків шкіри.

Фахівці попереджають – особливо небезпечно засмагати за наявності свіжого, незагоєного татуювання. Нещодавно зроблене тату також здатне постраждати від влучення солоної води.

При недотриманні правил захисту від ультрафіолету та інших факторів можна значно погіршити стан зображення, що потребує повторного відвідування салону та додаткових фінансових витрат. Уникнути неприємних ситуацій допомагають нескладні дії, які перебувають у своєчасному використанні якісних косметичних продуктів.

Чи можна запобігти вигоранню

Щоб уникнути вигоряння татуювання, необхідно ретельно дотримуватись рекомендацій косметологів. Протягом першого часу після нанесення тату піддавати оброблену ділянку шкіри дії сонця категорично протипоказано. У перші тижні після відвідування салону шкіра гоїться і потребує особливого догляду. Ультрафіолет здатний швидко зруйнувати пігментні клітини епідермісу, і зробити малюнок, що ще не зміцнився, більш бляклим.

Ставши власником бажаного татуювання, потрібно враховувати деякі особливості. Відомо, що світла шкіра швидше за смагляву піддається впливу ультрафіолету. Власникам такого типу епідермісу слід бути особливо уважними під час перебування під сонцем. Правила захисту шкірних покривів також повинні дотримуватись у соляріях, де промені у кілька разів глибше проникають у шкіру та можуть завдати непоправної шкоди будь-якому зображенню.

Як засмагати з татуюванням

Засмагати після нанесення тату можна не раніше, ніж мине один місяць. Протягом перших 30 днів рекомендується всіляко оберігати татуйовану ділянку тіла від впливу ультрафіолету. Для цього слід ретельно прикривати потрібну ділянку шкіри, використовуючи одяг, парасольку та інші способи.

Найшвидше вигоряють татуювання, нанесені на певні ділянки тіла. До областей, які найважче захистити від прямих сонячних променів, належать:

  • зап'ястя рук;
  • пальці верхніх та нижніх кінцівок;
  • човники;
  • гомілковостопні суглоби;
  • стопи;
  • область навколо вух.
Свіжі зображення, розташовані в цих місцях, потребують ретельного захисту від ультрафіолетового впливу. Після того, як рана в чутливій зоні тіла загоїться, її необхідно обробляти лише якісними засобами.

Після придбання татуюванням повноцінних обрисів дозволяється періодично засмагати будь-яким варіантом – на сонці або в солярії. При цьому необхідно дотримуватись наступних рекомендацій:

  1. Використовувати сонцезахисний крем з максимальним рівнем SPF.
  2. Оновлювати шар кожні 2 години та після контакту з водою.
  3. Підбирати засоби, що відповідають типу шкіри.
Зверніть увагу! Усі описані заходи не належать до свіжих татуювань. Наносити подібні засоби на нещодавно зроблені зображення заборонено.

Які засоби від вигоряння татуювань найбільш ефективні

Забезпечити татуюванням надійний захист від агресивної дії сонячних променів вдасться за допомогою: Широкий вибір подібних засобів є в Інтернет-магазині «Ipiccadilly», що займається продажем всього необхідного для нанесення якісних тату та підтримки їх в ідеальному стані. Представлені на сайті продукти швидко вбираються у шкіру будь-якого типу, знімають подразнення та сухість, спричинені тривалим перебуванням на сонці, зберігають яскравість зображення та прискорюють регенераційні процеси в епідермісі.

Крім правильного догляду татуювання слід періодично оновлювати. Фахівці рекомендують звертатися до салонів, що відновлюють колір тату, одноразово в 3-4 роки. Якщо власник зображення часто засмагає без захисних засобів, робити це доведеться частіше – кожні 12 місяців.