Як набити тату чорнилом і чи варто це робити?

Як набити тату чорнилом?

...Кінчик швейної голки обмотати ниткою в два шари, залишивши незакритим вістря на половину міліметра. Вмочувати в туш і колоти крапку за точкою, строго за малюнком, періодично вмочуючи в чорне чорнило або туш…

Подібне татуювання за допомогою голки і чорнила сягає своїм корінням в таке далеке і темне минуле, що піднімати його не дуже хочеться. Що дивно - навіть зараз, коли у людей з'явилася можливість робити красиві та яскраві тату у професіоналів - малюнки, які є мистецтвом, деякі все одно цікавляться способом, що зародився у виправних установах, армійських казармах і портових шинках більше століття тому. У цьому матеріалі ми розповімо, чи можна використовувати чорнило для тату, і які у цього методу є сучасні аналоги.

Татуювання чорнилом та голкою

У своєму історичному минулому татуювання несло прихований зміст, і рідко робилося просто так. Тату-майстри старого загартування використовували як фарби чорнила, пасту з кулькових ручок, палену пластмасу, вугільний пил і навіть моторошну суміш із сечі, цукру і сажі. Як інструмент вони застосовували швейні голки, заточені скріпки та голки від циркулів. Тонкі гітарні струни вважалися певним естетством та ознакою високого рівня.

Проте минуло вже кілька десятиліть, як татуювання перетворилося з методу ідентифікації всередині ієрархії декласованих елементів на популярний різновид боді-арту та авангардного мистецтва. Чи можна набити тату чорнилом від ручки та швейною голкою зараз? Звичайно можна. Кидайте це читати і йдіть, робіть. Але чим Ви ризикуєте? Аматорські татуювання з великим ступенем ймовірності можуть дати відгук у майбутньому негативними наслідками, такими як:

  • деформація зображення – посмішка веселого клоуна стане гримасою, квіти пожухнуть, а гарні обличчя на портретах перетворяться на… не на обличчя;
  • високий ризик виникнення алергії – склад звичайних чорнил і туші ніяк не передбачає їх введення під шкіру організму, тому такий хід може призвести до несприятливих ефектів, аж до відмирання ділянок шкіри;
  • негативні наслідки для здоров'я – саме після нанесення аматорського тату швейною голкою часто починаються важкі інфекції та відбувається зараження хворобами, що передаються через кров;
  • аматорські татуювання, виконані примітивною методикою, іноді можуть бути красивими і навіть високохудожніми, але це велика рідкість - частіше у «майстра» виходить нерівна товщина ліній, нерівномірне забарвлення і поверхні, що «пливуть».
Чи є у тату чорним чорнилом переваги? Зараз – немає жодних. Нехай чорнило використовують навіть у роботі з машинкою, але купити чорнило для тату машинки - це вкрай дивний хід, так як можна практично за ті ж гроші придбати якісні тату-фарби, розроблені спеціально для того, щоб перебувати в поверхневих шарах шкіри людини без наслідків.

Вартість, яку можуть назвати як перевагу простого чорнила, насправді не набагато нижча, ніж у хороших фарб. А зробити аматорське татуювання може виявитися не дешевшим, ніж професійне в тату-салонах, де відпрацьована методика поставлена на потік, а за машинками стоять досвідчені професіонали своєї справи.

Як краще зробити татуювання?

Яке чорнило використовують для тату зараз у салонах? Це вже не чорнило, а фарби на основі натуральних гіпоалергенних пігментів та спеціальних наповнювачів. Якщо Ви нещодавно вирішили зробити собі татуювання, зверніться до професійного тату-салону. Багатьом із них саме ми постачаємо високорівневе обладнання та матеріали для татуювань, а також засоби для анестезії та догляду за ними. Використовувані в таких салонах фарби для тату мають незаперечні переваги в порівнянні з чорнилом:
  • вони дозволяють зображати дрібні штрихи без спотворень, що дає бездоганну деталізацію малюнка;
  • володіють величезною гамою яскравих кольорів та відтінків, а також можливістю їх змішування, плюс зараз є фарби зі спецефектами, наприклад флуоресцентні;
  • їх пігменти не викликають відторгнення та алергії, вони не тьмяніють з часом і не «пливуть».
Звичайно, якщо вибирати чорнило для татуювань, то треба зупинятися саме на таких складах. Їх виробляють ряд фірм, які широко відомі в тату-салонах по всьому світу – це INTENZEETERNAL і Allegory. З цими брендами нас пов'язують добрі партнерські та дистриб'юторські відносини, а значить, купуючи фарби замість туші та чорнил у нашому інтернет-магазині, Ви можете бути впевнені в тому, що стаєте власником найякісніших фарб. Працювати з такими складами – приємно для майстра та легко для клієнта. Чи можна бити тату чорнилом від ручок? Можна, можливо. Але чи потрібно?

Насамкінець хотілося б відзначити, якщо Ви хочете зробити собі татуювання – звертайтеся до професійних майстрів, якщо Ви майстер тату – користуйтеся якісним обладнанням та матеріалами. А питання плану: «Як набити тату чорнилом?» повинні обов'язково піти у минуле.