Еволюція тату-машинки: індукційні та роторні машинки

Історія мистецтва татуювання налічує кілька тисячоліть. Протягом багатьох століть натільні малюнки наносилися вручну, процедура позиціонувалася як дуже болюча і пов'язана з різними ризиками. І лише на порозі 19 століття був створений прообраз сучасної тату-машинки, уявити без якої сучасну сферу мистецтва. тату практично неможливо. Авторство винаходу належить Томасу Едісон, який, будучи генієм свого часу, створив спеціальний пристрій для копіювання паперової документації. І лише завдяки щасливому випадку функціональна машинка була вдосконалена та адаптована для нанесення малюнків на шкіру.

Екскурс в історію

Прообразом сучасної машини до створення татуювань називають пристрій, винайдений Томасом Едісоном в 1876 року. Спрощений механізм звався трафаретної ручки, і застосовувався для створення паперових копій. Принцип дії пристрою полягав у наступному: за допомогою зворотно-поступальних рухів гостра ручка перфорувала папір, після чого на готовий трафарет наносилася фарба, що проникає у невеликі отвори та створюючи точну копію документа.


Через 15 років принципом та особливостями роботи копіювального пристрою зацікавився Самюель О'Райлі – відомий майстер створення татуювань. Саме він подарував винаходові Едісона друге життя, дещо вдосконаливши його – машинка була доповнена пучком голок та резервуаром для фарбуючої рідини. Наведені зміни докорінно змінили функціональну спрямованість пристрою, тепер він використовувався як машинка для створення татуювань.

Винахід майстра докорінно змінив сам процес нанесення натільних малюнків - тепер він не був таким болючим, як раніше, і займав значно менше часу. Перші татуювання, виконані О’Райлі, привели суспільство у захват. Тату-машинки стрімко набирали популярності і швидко поширилися по всьому світу.

Говорячи про еволюцію машинок, не можна не згадати Альфреда Чарльза Соуза – учня знаменитого О'Райлі, а також майстра тату Персі Уотерса. Саме вони, будучи зацікавленими в покращенні функціонування пристрою, удосконалили його важливі доповнення, серед яких зміна подачі фарби та голкових приводів. Крім того, Персі Уотерс створив кілька різних моделей машинок для тату і поставив їх збут на потік.

Роторные машинки


Принцип роботи роторних пристроїв для створення татуювань заснований на перетворенні рухів ексцентрика на рух голки, що має зворотно-поступальний характер. Машинки роторного типу мають високий рівень потужності і, що особливо важливо, незначним шумом і вібрацією, створюваними при роботі.

Легкі, зручні у використанні машинки використовуються для створення не тільки татуювань, але також нанесення перманентного макіяжу. Вони практично повністю позбавлені вібрації, що дозволяє застосовувати їх для промальовування незначних деталей. До безперечних переваг роторних машинок можна віднести:

  • цей варіант є ідеальним для майстрів-початківців, що обумовлено низьким рівнем вібрації і, відповідно, мінімізацією ризиків можливих помилок у процесі роботи;
  • пристрої такого типу оснащені функцією налаштування м'якості та жорсткості, що також спрощує роботу майстра та робить процес більш комфортним для клієнта;
  • роторні машини відмінно підходять для кольорових художніх композицій.
Істотним недоліком використання роторних машин є відсутність можливості використовувати їх для промальовування контуру. Тобто для створення якісного малюнка майстру бажано обзавестися кількома видами пристроїв для створення тату.

Індукційні машинки

 Індукційні машинки відрізняються складним принципом роботи, який полягає в магнітних котушках, що створюють рух за допомогою притягування один до одного. Використання таких пристроїв дозволяє налаштувати потужність і частоту рухів голок, що спрощує роботу майстра. Однак не слід забувати, що використання неправильних налаштувань може призвести до низької ефективності роботи або пошкодження шкірних покривів.

Машинки індукційного типу рекомендуються для використання майстрами, які мають досвід та вправність нанесення тату. Зумовлено це значною масою пристроїв та деякими незручностями при їх використанні. Перш ніж розпочинати роботу з клієнтами, рекомендується освоїти навички застосування індукційних машинок на тренажерах.

Залежно від особливостей використання та технічних характеристик пристрою поділяються на контурні та забарвлювальні. Застосовувати їх слід у суворій відповідності до функціонального призначення. Наприклад, використання контурної машинки для зафарбовування ділянок шкіри може призвести до нанесення каліцтв. Таким чином, для створення якісного малюнка майстру може знадобитися наявність двох, а здебільшого – і більше машинок для створення тату.

Ippicadilly – розхідники та обладнання для якісних тату

Наша компанія надає клієнтам можливість придбати якісні машинки для тату, використання яких дозволить створювати справжні шедеври. Наприклад, FANTOM BISHOP ROTARY відрізняється невеликою масою та високим рівнем потужності. Як незаперечні переваги цієї машинки можна навести такі:
  1. Правильне розподілення центру тяжкості. Цей критерій дозволяє виключити появу судом та сильної втоми навіть у тому випадку, якщо робота ведеться безперервно протягом кількох годин.
  2. Пристрій функціонує за допомогою використання картриджів, що дозволяє суттєво підвищити швидкість роботи.
  3. Вага машинки складає всього 48 грам, що значно спрощує процес нанесення тату.

[product id="71"]

Крім безпосередньо машинок ми пропонуємо придбати різні комплектуючі до них, наприклад, тримачі, фарби, голки. Ми реалізуємо товари найвищої якості за демократичними цінами. В асортименті нашої компанії можна знайти будь-які товари та комплектуючі, необхідні як новачкові, так і майстру тату, що має значний практичний досвід.