Естетична мікропігментація: що це таке?

Естетична мікропігментація – потрібна косметична процедура, що сприяє підтримці зовнішньої привабливості. Даний вид перманентного макіяжу допомагає підтримувати природну красу і підходить навіть для людей з підвищеною чутливістю організму. Метод дозволяє експериментувати з різними відтінками, надає стильності та оригінальності. Процедура дозволяє коригувати наявні недоліки як на обличчі, так і в інших сферах тіла.

Естетична мікропігментація – що це таке?

Під час косметичного сеансу фахівець запроваджує невеликі дози пігменту безпосередньо під шкіру. Даний спосіб імплантації фарбуючих мікрочастинок дозволяє отримувати такі результати:
  • підкреслює природну красу обличчя;
  • надає рисам більшої виразності;
  • робить брови густішими, губи привабливіші;
  • коригує лінію росту волосся;
  • імітує справжні вії або волоски.
Мікропигментація губ, брів або волосся виконується з використанням якісної техніки, що дозволяє отримувати чудовий результат. Спеціальна апаратура дозволяє працювати зі шкірним покривом, що має різну щільність, а також з ділянками, на яких раніше були татуювання.

Метод має на увазі застосування спеціальних пігментів, що збігаються з натуральними відтінками. Майстер підбирає речовини відповідно до кольоротипу кожного клієнта, завдяки чому вдається уникнути «намальованого» ефекту та зберегти природність у зовнішності.

Походження методу, на відміну від перманентного макіяжу та татуажу

Мікропигментація волосся та інших областей, що потребують косметичної корекції, є давньоазіатським методом підвищення привабливості. Сьогодні ця техніка переживає своє друге «народження» і застосовується у більш удосконаленому вигляді. Основні відмінності естетичної мікропігментації від перманентного макіяжу та татуажу:
  • використання голок з найменшим діаметром (не більше 0,1 мм);
  • незначна глибина проникнення під шкіру (до 1 мм);
  • застосування особливої апаратури, що відрізняється від машинок для мікроблейдингу.
Згодом результат, досягнутий після процедури, зникає. Це не є недоліком, тому що дозволяє наслідувати мінливу моду і створювати щоразу новий актуальний образ.

Показання до мікропігментації

Процедура допомагає позбутися багатьох косметичних недоліків:
  • невиразних брів;
  • малої густоти вій;
  • недостатня чіткість лінії губ.
Мікропигментація голови сприяє візуальному підвищенню густоти волосся. Цей метод також допомагає прибирати малопривабливі лисини або ранні залисини.

Техніка естетичної мікропігментації стане ідеальною для людей, які ведуть активний спосіб життя, які займаються різними видами спорту. Також метод зручний для жінок, які не мають часу для щоденного нанесення макіяжу, або схильних до алергії до косметичних засобів.

Можливості естетичної мікропігментації практично безмежні. Для досвідченого майстра не важко реалізувати будь-які побажання клієнта і створити ідеальну зовнішність.

Підготовка до процедури

Для успішного проведення косметичного сеансу необхідно правильно підготуватися:
  1. За тиждень до процедури мінімізувати час перебування під ультрафіолетовими променями. В ідеалі краще зовсім утримуватись від сонячних ванн.
  2. За дві доби відмовитись від прийому препаратів, що розріджують кров, а також від спиртних напоїв.
  3. У день проведення мікропігментації не палити, не вживати кави чи енергетичних напоїв.
Якщо незадовго до відвідування салону мав місце прийом будь-яких лікарських засобів, потрібно обов'язково повідомити майстра.

Перш ніж розпочати процедуру, фахівець створює ескіз і погодить його з клієнтом. Також майстер проводить тест на наявність індивідуальної чутливості до пігментів, що вводяться.

Як проходить сеанс

Використання барвників передує анестезія. Сучасні знеболюючі препарати виглядають як спреї, креми або гелі, що наносяться безпосередньо на шкіру.

Після застосування анестетика фахівець розпочинає основний етап процедури – введення обраного пігменту під шкіру. Які болісні відчуття при цьому повністю відсутні, а весь процес створення нової зовнішності займає від 1 до 1,5 годин.

У деяких випадках після мікропігментації виникають незначні почервоніння та припухлість. Такі явища вважаються варіантом норми та зникають самостійно протягом доби.

Провести успішну естетичну мікропігментацію вдасться лише за нормального самопочуття клієнта та відсутності протипоказань. До останніх належать вагітність, лактація, хвороба нервової системи.

Догляд за шкірою після сеансу

Для створення природних і водночас ефектних образів косметологи використовують пігменти від перевірених виробників. Не менш важливо використовувати надійні препарати після процедури. Щоб прискорити відновлення шкіри та закріпити отриманий результат, рекомендується набувати якісні загоювальні засоби.

У перші дні після косметичної процедури варто захищати шкіру від впливу сонця, уникати тертя оброблених ділянок та утримуватись від нанесення макіяжу. Рекомендовано тимчасову відмову від занять спортом, що викликають посилене потовиділення та подразнення епідермісу, а також від відвідування саун, лазень, басейнів, соляріїв.

Інші варіанти мікропігментації

Крім таких варіантів косметичного догляду, як мікропігментація брів, волосся або губ, популярні інші види процедури. Поліпшити зовнішній вигляд шкіри на стегнах, сідницях та животі дозволяє ефективний метод під назвою мікропігментація розтяжок.

При проведенні сеансу проблемні зони тіла вводиться пігмент, завдяки якому наявні дефекти стають менш помітними. Шкіра при цьому омолоджується, набуває привабливості та гладкості. На додаток до основної дії метод стимулює процеси кровопостачання та регенерації шкірного покриву. Процедура безболісна та не викликає дискомфорту. Протипоказання до її проведення нечисленні та ідентичні описаним вище.