Дефекти шкіри та перманентний макіяж

Жінки та косметика - нерозлучні. З раннього дитинства дівчаткам прищеплюється почуття краси та любові до своєї зовнішності. В результаті - представниці прекрасної статі не тільки виглядають доглянуто, але й отримують естетичне задоволення від проведення самих процедур. Із сучасних способів покращити свій зовнішній вигляд, а також заощадити щодня витрачений час, можна виділити перманентний макіяж.

Більше того, маючи таке "озброєння", як татуаж, можна не переживати, що під час занять у тренажерному залі змажеться олівець на бровах або акуратно намальовані стрілки стікають разом із водою після відвідин басейну. Але все ж таки не варто забувати, що татуаж - процедура, пов'язана безпосередньо з пошкодженням шкірного покриву і існують запобіжні заходи, про які повинні знати і майстри ПМ, і клієнти.

Сьогодні йтиметься про проблеми шкіри, наявність яких може відстрочити або взагалі заборонити проведення процедури. Зверніть увагу, що інформація надана для ознайомлення і результат щодо кожної індивідуальної ситуації краще обговорити з лікарем дерматологом.

Родинки

Поділяють доброякісні та злоякісні родимки. Доброякісні мають рівні краї, невеликий (до 6 мм) розмір, однотонний колір. Такі родимки зазвичай не становлять небезпеки, під час процедури її не варто торкатися, слід лише "обминати" її по периметру на відстані 0,1 мм. Злоякісні мають розмір більше 6 мм, нерівні (рвані) краї і можуть мати плями декількох відтінків. Робота поруч із такою родимою плямою обов'язково потребує дозволу дерматолога.

Папілома


Вірус папіломи може перебувати в тілі людини, але при цьому ніяк себе не проявляти. Однак при ослабленні імунітету стресів, будь-яких змін в організмі він може показати себе у вигляді так званих бородавок. Подібні нарости бувають як великих, так і невеликих розмірів і навіть на повіках або губах. Проблема полягає в тому, що освіта може мати злоякісний характер, а татуаж, виконаний навіть поруч із цією зоною, може проявити себе невідомим чином. Тому гістологія та консультація дерматолога - першорядні.

Шрами


  • атрофічний - площина рубця знаходиться трохи нижче (глибше) щодо рівня шкіри;
  • гіпертрофічний - площина рубця опукла, знаходиться над рівнем шкірної поверхні;
  • нормотрофічний - має блідий забарвлення і розташований в один рівень з поверхнею шкіри;
Проводити процедури татуажу дозволяється лише з нормотрофічними рубцями та певним багажем знань майстра, якими голками та пігментами на такій поверхні працювати.

Герпес

Цей вірус також може тривалий час "жити" в організмі, не проявляючи себе. У разі, якщо планується процедура татуажу губ, а клієнтка схильна до подібним висипанням, заздалегідь обумовлюється прийом противірусних препаратів. Звичайно, з лікарем. Якщо процедура призначена під час загострення - це привід її перенести до відновлення.

Дерматит

Алергічна реакція на будь-які хімічні компоненти, сезонні зміни може виявлятися як:

  • почервоніння;
  • набряклість;
  • лущення;
  • печіння;
Саме тому знаючи свою схильність, і тим більше, під час загострення обов'язкова консультація з лікарем. Завжди краще з увагою підійти до справи, наперед продумати шляхи вирішення. Адже навіть чудова робота в такому разі може загоїтися незрозумілим чином і засмутити як майстра, так і клієнта.

Гранули Фордайсу

Незважаючи на складну назву, багато хто зустрічав, а може навіть не завжди звертав увагу на світлі, майже непомітні точки на поверхні губ. Деякі запевняють, що це підшкірні прищики, деякі – що це сальні залози. Вони можуть зустрічатися на будь-якій частині тіла і не несуть жодної небезпеки для людини. Нас цікавить наявність гранул на губах, у разі запланованого татуажу. Процедура проводиться як завжди, проте з більшою щільністю пофарбування, швидше за все, однією або двома корекціями. Це цілком нормально.

На сьогоднішній день практично кожен може дозволити собі процедуру перманентного макіяжу. Однак йти на неї потрібно усвідомлено, завжди прислухаючись до поради обраного майстра. А майстер, у свою чергу, зобов'язаний виявити весь свій професіоналізм для отримання найкращого результату та вдячного клієнта!