Кольорові татуювання: вибір фарби і правила нанесення

Багато людей дуже цікавий світ тату та його історія. Європа дізналася про цей напрямок у мистецтві в XIX столітті. А прийшов до Європи цей віяння з Японії, яка є країною зародження такого напряму, як кольоровий тату.

Якщо ближче познайомитися з японським татуюванням, то можна помітити, що до головних її персонажів здебільшого належали дракони, тигри. Нерідко перевага надавалася квітам, рибам. Сьогодні кольорове тату дуже популярне у представниць прекрасної статі, які прикрашають свої тіла яскравими візерунками.

Особливість створення ескізу кольорового татуювання

Робота над татуюванням починається з ескізу - виконується малюнок майбутнього татуювання, при цьому майстри досить часто використовують трансферний папір. При створенні ескізу можна доопрацювати ідею, зробивши в результаті тату, що відображає сутність і характер людини.

Професійний майстер завжди враховуватиме всі особливості кольорового тату. По-перше, палітра кольорів повинна відповідати розміру татуювання, щоб вона була добре видно.

Під час виконання кольорових зображень на тілі досвідчені майстри дотримуються певних тонкощів. Так, чорна або сіра фарби, як правило, використовуються для нанесення контуру. А ось такі кольори, як помаранчевийжовтий, блакитний, світло-червоний, застосовуються для заповнення зображення. Що стосується колористики, то вона не повинна виділятися особливо насиченими та темними відтінками.

Вибір фарб

Фарби або пігмент, що фарбує, — головний витратний матеріал для татуювальника. Серйозні майстри для кольорового тату використовують фарби, які добре зарекомендували себе на ринку та обов'язково піддаються перевірці та контролю якості (INTENZEETERNALALLEGORY).

Високочисті пігменти завжди обробляються із застосуванням кислоти. Кольори в епітелії розподіляються рівно завдяки присутньому в пігменті розріджувачу, наприклад, етилену, дистильованій воді.  Сучасні фарби відрізняються тим, що на них практично не зустрічається алергічна реакція.

Нанесення татуювання

Кольорові зображення наносяться за допомогою голок. Контур наноситься за допомогою  спеціальних голок з маркуванням RL. Вони зведені в пучок і тісно посаджені один до одного. Відповідна конструкція допомагає отримати досить тонкий та виразний контур. Про види голок та їх призначення можна прочитати в нашому матеріалі "Види голок для "Види голок для тату - необхідний інструмент для якісного татуювання".

В основному контур описується із застосуванням чорного пігменту. Також у багатьох випадках ідея татуювання така, що передбачається ефект прозорості. У цьому випадку до чорного пігменту додаються білила. Контур може бути виконаний і в іншому тоні, відмінному від чорного. Для створення фонового малюнка використовується пучок, що складається із семи або восьми спеціальних голок.

Особливістю або навіть певним недоліком кольорового татуювання є те, що через 5-6 років після її нанесення вона, як правило, блякне. У цьому випадку необхідно оновити зображення. При цьому багато клієнтів просять додати до існуючого зображення якісь нові елементи.

Необхідно враховувати, що вицвітання може залежати від певних факторів. Так, швидкість вицвітання залежатиме від якості пігментів та від типу шкіри. За сприятливих умов татуювання може не блякнути до десяти років.