Чим відрізняються анестетики або пам'ятка для майстрів

Кожен практикуючий майстер налаштований охопити велику аудиторію: надавати послуги перманентного макіяжу постійним клієнтам та знаходити нових. На жаль, безліч потенційних красунь «зривається» ще на половині шляху. А причина тому – страх чи просто нетерпіння до болю. Прикро, чи не так? Щоб звести кількість таких ситуацій до мінімуму, потрібно грамотно підійти до питання анестезії. Широко відомі та використовувані типи анестезії на сьогодні це ін'єкційна, аплікаційна (первинна та вторинна).

Ін'єкційна анестезія

Такий вид анестезії здійснюється за допомогою уколів знеболювального засобу під шкіру. Дія її починається досить швидко (через 5-6 хвилин) та триває до двох годин. Але в той же час ін'єкційна анестезія має низку недоліків:
  • проникає в кров, що може спричинити алергічну реакцію;
  • майстер, який виконує дані маніпуляції, повинен мати медичну освіту;
  • через уколи може змінитися тонус м'язів, після процедури є ймовірність появи асиметрії татуажу.
Саме тому велику популярність набирають аплікаційні анестезії.

Аплікаційна анестезія

Аплікаційне знеболювання набуло великої популярності за рахунок наступних переваг:
  • не проникає в кров;
  • не впливає на міміку та тонус м'язів обличчя;
  • не заважає регулюванню проникнення голки.
У свою чергу, її ділять на два види: первинна та вторинна.

Первинна анестезія

Первинна анестезія накладається на ескіз під плівку та витримується від 10 до 20 хвилин, винятком є вічка – у цьому випадку плівка не використовується. Наноситься вона тільки на шкіру. Сьогодні і майстри, і клієнти мають широкий вибір препаратів із кремовою та гелевою структурою.
Назва Склад
Еye anesthetic cream Лідокаїн 5%, прилокаїн 5%, бензокаїн 3%
АnestheticF&Etattooist Лідокаїн 8%, Прилокаїн 4%, Епінефрін 0,1%
Тattooist Лідокаїн 5%, Прилокаїн 4%, Епінефрін 0,1%
ТКТГ 20% Лідокаїн 5%, Прилокаїн 5%, Епінефрін 0,1%
BMW Лідокаїн 4%, Тетракаїн 5%, Епінефрін 2%
PMU anesthetic cream Лідокаїн 5%, Прилокаїн 2% Бензокаїн 1%, Гентаміцин 1%
Як ви могли помітити, у кожному з препаратів у складі є лідокаїн, але як бути людям, які мають на нього алергію? Існує рішення і цієї проблеми – серветки Goochie для губ та брів. До їх складу входить 18% бензокаїну та 2% тетракаїну. Завдяки своїй формі вони дуже зручні використовувати, крім того, деякі майстри використовують їх і як вторинну анестезію, протираючи все ще вологою серветкою пошкоджені ділянки. Ви також можете подивитися аплікаційну анестезію та загоювальні гелі.

Вторинна анестезія

Суть вторинної анестезії в тому, що вона наноситься тільки на пошкоджену шкіру, дуже швидко в неї проникає та знеболює. Багато препаратів мають додаткові «бонуси» у вигляді судинозвужувального ефекту. Це, у свою чергу, зменшує виділення лімфи та підвищує щільність укладання пігменту. Більшість препаратів для вторинки мають рідку консистенцію, що при правильному використанні значно заощаджує її витрати. Оптимальним інструментом для її нанесення є браші – тонкі палички з м'яким напиленням на кінцях. Візуально вони нагадують ватяні палички, але значно тонші за розмірами для меншого та ергономічного всмоктування анестезії. Не забувайте, що користуватися вторинною анестезією слід не більше ніж 3-4 рази за сеанс.
Назва Склад
BMW Лідокаїн 4%, Тетракаїн 5%, Епінефрін 2%
Anesthetic GOOCHIE Бензокаїн 18%, Тетракаїн 10%, Гідрохлорид 2%
Anesthetic GOOCHIE гель Анестезин 18%, Тетракаїн 10%, Гідрохлорид 2%
Mastor, Mastor гель Бензокаїн 18%, Тетракаїн 10%, Гідрохлорид 2%
Anesthetic Google Бензокаїн 18%, Тетракаїн 10%
Правильної відповіді на запитання «чи боляче робити татуаж» просто немає. Але ви, як майстер, повинні максимально привернути клієнта до себе, тому що спокійна людина не стане нагнітати свої думки і переживати, що зараз доведеться терпіти. А далі – всі карти лягають у руки майстра.

Хороших Вам робіт та вдячних клієнтів!