Білі татуювання - плюси та мінуси

Білі татуювання – ковток свіжого повітря, сучасний, унікальний та новий віяння у сфері нижнього живопису. На ранніх етапах становлення практики тату білий пігмент використовувався виключно створення м'яких півтонів, переходів, тіней. Застосовувати його як самостійний відтінок почали порівняно недавно. Слід зазначити, що татуювання білим чорнилом дещо негативно сприймаються масами, що обумовлено їх відносною недовговічністю і особливостями нанесення. Однак популярність таких малюнків стрімко зростає, що, втім, не дивно, адже виконані професійно та з творчим підходом, найкращі білі татуювання значно перевершують кольорові, знайомі кожному малюнки.

Стилістика білих татуювань

Головна особливість, що відрізняє білі татуювання, полягає у вираженій схожості з малюнком, нанесеним за допомогою техніки шрамування. Єдина різниця, яка відрізняє зазначені способи натільного живопису – живіші та чіткіші контури малюнків, нанесених за допомогою білого пігменту. Білі тату, загоєні, що мають чіткі контури, можуть виглядати неохайно, розпливчасто, мати змащені елементи або зовсім нагадувати розмиту пляму. Як правило, негативні результати зумовлені неправильним підходом до вибору малюнка. Щоб уникнути подібного, рекомендується заздалегідь вивчити особливості стилістики таких малюнків:

  1. Дуже ефектно виглядають тату, що зображують комах у збільшеному розмірі. Прозорі бабки, жуки, бджоли, метелики – вибір необмежений.
  2. Хитромудрі візерунки, особливо в тому випадку, якщо це біле татуювання на засмаглому тілі, виглядають особливо ефектно.
  3. Не можна обійти увагою і зимові мотиви. Сніжинки, засніжені візерунки, виконані на шкірі білим пігментом, не залишаться непоміченими.

    Також потрібно заздалегідь визначитися, на який саме частини тіла перебуватиме біле татуювання. Так як малюнок виражений слабо, і практично непомітний з незначної відстані, наносити його можна будь-куди. Найбільш виграшні місця – верхня частина спини та грудей, стегна, кисті рук, щиколотки. Особливо сміливі особи практикують нанесення таких тату на область обличчя, наприклад, як шрамів. Також Вас може зацікавити: тату машинки, блоки живлення для тату або фарба для тату.

    Особливості та рекомендації

    Як уже було сказано вище, біле татуювання, фото якого розміщено в статті, є певним елементом осуду з боку суспільства. І переважно таке ставлення зумовлене неправильним вибором малюнка. Наприклад, окремі дрібні елементи такого тату можуть нагадувати потворні шрами чи вугри. Відповідно, щоб не стати об'єктом для глузування, до процесу вибору та нанесення білого тату слід підійти раціонально:
    1. Пігмент білого кольору не використовується для створення чітких контурних ліній. Малюнок, повністю створений на його основі, має бути легким, повітряним, об'ємним. Не варто наносити масу хитромудрих деталей, оскільки після загоєння така тату може перетворитися на єдину розпливчасту пляму.
    2. Великий малюнок, що має на увазі повне фарбування окремих елементів, також може набути вигляду змащеної плями. Важливо це врахувати при виборі ескізу.
    3. Проведення процедури за допомогою білої фарби передбачає більш глибоке введення пігменту під шкіру, ніж у разі застосування кольорової. З огляду на цей аспект процес нанесення білого тату супроводжується вираженою хворобливістю.
    4. І нарешті, слід пам'ятати, що згодом білий пігмент набуває бежевого відтінку, що може суттєво зіпсувати ефектний вигляд тату.
    Татуювання білою фарбою виглядає особливо ефектно в тому випадку, якщо малюнок нанесений на смагляву шкіру, оскільки на світлій він буквально загубиться. Проте поекспериментувати можуть і власники молочної шкіри. Наприклад, в цьому випадку непогано будуть виглядати об'ємні малюнки, що підкреслюють вигини тіла. на ключиці">

    Недоліки білих татуювань

    Татуювання білого кольору мають несуттєві недоліки, які незначно зменшують їх переваги та ефектність. Один із найвагоміших мінусів – недовговічність малюнка, зумовлена використанням напівпрозорої фарби. З часом чорнило набуває бежевий, тобто наближений до натурального тону шкіри, відтінок. Білі невеликі тату, розташовані на відкритих частинах тіла, періодично вимагають проведення процедур корекції. Недовговічність таких малюнків пояснити досить просто: впливають такі фактори, як прямі сонячні промені, відвідування солярію, використання різних засобів для шкіри, що доглядають. Незважаючи на деякі особливості, багато сучасних представниць прекрасної половини людства обирають саме білі татуювання, мінуси яких нечисленні. Подібні малюнки мають дуже незвичайний і ефектний зовнішній вигляд, і з легкістю виділять їхню власницю з натовпу.

    Догляд татуювання білого кольору

    Загалом процедури, спрямовані на догляд за шкірою після нанесення татуювання білим пігментом, стандартні. Важливо уникати впливу прямих сонячних променів, відвідування сауни, лазні, солярію. Рекомендується використовувати спеціалізовані засоби для догляду за шкірою після нанесення татуювання. Вибираючи білі татуювання, важливо пам'ятати, що з часом вони можуть втратити первісний вигляд навіть за дотримання всіх правил нанесення та подальшого догляду. Щоб запобігти можливому розчаруванню, перед нанесенням великого малюнка слід поекспериментувати з невеликими ескізами. Раціональний підхід до процесу нанесення тату дозволить отримати якісний та ефектний малюнок, який виділить вас з натовпу та додасть індивідуальності.