Анестетик для татуажу. Як вибрати?

Анестетик для тату-майстра є невід'ємною частиною роботи. І в запропонованому ринку різноманітності товарів для місцевої анестезії буває нелегко розібратися. У цій статті ми розкладемо за пунктами який саме анестетик підходить для тієї чи іншої зони передбачуваного нанесення тату .
Назва аплікаційного анестетика Перманентний татуаж на обличчі Тату на тілі
Очі (століття) Брови Губи
АНЕСТЕТИК GOOCHIE 10МЛ + +
АНЕСТЕТИК MASTOR 30ML + +
АНЕСТЕТИК-ГЕЛЬ MASTOR +
КРЕМ-АНЕСТЕТИК ТКТГ +
КРЕМ-АНЕСТЕТИК PAINLESS TATTOOS CREAM +
ЗБЕЛЬЛЮВАЛЬНІ СЕРБНИКИ GOOCHIE ДЛЯ ГУБ Категорично заборонено використовувати в області очей. +
ЗБЕЛЬЛЮВАЛЬНІ СЕРБНИКИ GOOCHIE ДЛЯ БРІВ +
ГЕЛЬ, що знеболює, GOOCHIE ДЛЯ ТАТУАЖУ (Tattooo-anesthetic – гель є аналогом анестезії Blue ice – гель) + + +
ЗНЕБЛЮЮЧИЙ КРЕМ DEEP NUMB +
ЗНЕБОЛЮЮЧИЙ КРЕМ EYE ANESTETIC-CREAM (Знеболювальне для очей, розроблене спеціально для застосування у процедурі перманентного макіяжу) + + +
ЗНЕБЛЮЮЧИЙ КРЕМ TKTX +

У чому ж відмінність анестетиків для татуажу?

Почнемо з анестетиків, які підходять виключно для нанесення татуювань на шкіру тіла. Вони не підходять для перманентного макіяжу, тому що мають більш сильні знеболювальні властивості, і дублять шкіру. А на обличчі, як відомо, шкіра тонша, і ніхто не хоче зробити її черствою. Анестетики, придатні для введення пігменту в повіку, відрізняються тим, що мають більш щадними властивостями і знижують моторику. Відповідно клієнт рідше моргає, як наслідок менше сльозяться очі, Вам комфортніше та легше працювати. Місцеві знеболювальні, які призначені для брів і губ (в основному ці 2 зони об'єднуються) також мають м'яку текстуру і не роблять ці частини шкіри обличчя більш жорсткими, але категорично забороняється застосування їх в області очей, оскільки попадання їх на слизову оболонку викликає неприємні наслідки. Не дивлячись на існування універсальних анестетиків, таких як знеболювальний ГЕЛЬ GOOCHIE ДЛЯ ТАТУАЖУ, краще не економити, а використовувати для кожної зони певний анестетик. Так, наприклад, для татуажу повік краще використовувати рідкий АНЕСТЕТИК-ГЕЛЬ MASTOR або ЗНЕБОЛЮЮЧИЙ КРЕМ EYE ANESTETIC-CREAM. [products ids="1870,1891,1866,1902"]

Необхідність анестезії при татуажі

Анестезія при татуажі показана всім тим, у кого дуже низький больовий поріг і хто, нарешті, набрався сміливості зробити татуаж, про який завжди мріяв та боїться болю. В наші дні ви можете купити знеболювальні креми і гелі, щоб полегшити біль, що відчувається при нанесенні татуажу брів і губ. Ці креми можна придбати в аптеках, у вашого довіреного майстра або навіть замовити в інтернет-магазині. Креми з лідокаїном дуже прості у використанні. Достатньо буде помасажувати їм місце, де ви хочете зробити татуаж, до повного вбирання, не менше ніж за годину до процедури татуажу. Найчастіше продукти для знеболювання при татуажі мають відсоток лідокаїну, який варіюється від 4 до 5% і діє протягом однієї години до чотирьох. Його ефективність вимагає дотримання інструкцій із застосування. Навіть при правильному використанні анестезії для татуажу губ, може змінюватись ефективність від однієї людини до іншої, тому все підбирається індивідуально.

Види анестезії

Існує безліч знеболювальних кремів, які можна наносити на місце татуажу. Вирізняють 2 види анестезії для перманентного макіяжу:
  • Первинна анестезія для татуажу є продуктами у вигляді мазей і гелів. Їх наносить майстер безпосередньої перед самою процедурою, ефект легкого оніміння зазвичай виникає в області анестезії протягом 15 хвилин. Активними компонентами такої анестезія для татуажу брів та губ є в основному місцеві анестетики, такі як лідокаїн та прилокаїн для посилення дії. Вони широко використовуються в дерматології і дуже популярні. 
  • Вторинна анестезія для перманентного макіяжу представлена на ринку у вигляді рідини. Після нанесення на шкіру анестезуюча рідина є анальгетиком, який швидко знижує чутливість шкірної сфери, викликаючи оніміння. Як правило, вторинна анестезія для татуажу містить різні допоміжні речовини для звуження судин, це допомагає скоротити виділення лімфи і позитивно впливає на покриваність пігменту барвника.

Кращі анестетики для татуажу

  • Без сумніву, анестезуючим кремом, що найбільш широко використовується, є анестетик GOOCHIE. Це сильний поверхневий анестетик, який знеболить на 2-4 години, залежно від ділянки шкіри та вашого організму.
  • Анестетик «B-CAINE» ще один знеболюючий крем-гель, який можна знайти в аптеках без рецепта. Він один із найефективніших та найпопулярніших анестетиків для татуажу в Україні.
  • Знеболюючий крем EYE anesthetic cream містить прилокаїн та лідокаїн та відмінно знеболює шкіру під час татуажу губ або брів. До того ж перевагою стане недорога ціна порівняно з іншими анестетиками, представленими на ринку.

Підбиваємо підсумки анестезії для татуажу

Будь-яка анестезія починає краще діяти після першого проколу контуру (про це варто попередити клієнта заздалегідь). Не забувайте запитати свого клієнта про наявність у нього алергічних реакцій на складові анестетиків. Незважаючи на те, що справжні алергічні реакції до місцевих анестетиків дуже рідкісні. Якщо клієнт не знав про існування у нього алергії, але реакція пішла, то припиніть роботу і попросіть принести Вам реакції аллергопроб на різні види анестетиків. Підберіть необхідний та продовжуйте роботу! Сподіваємося, ця стаття допомогла Вам підібрати те, що потрібно. Якщо у Вас залишилися питання щодо машинок для татуажу або картриджам для тату, ви можете поставити запитання нашим консультантам за вказаними на сайті телефонами.